Πέτρος Κόκκαλης: Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μείνουν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έως τη δικαίωση

Ο Πέτρος Κόκκαλης, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις του κόσμου για την τραγωδία των Τεμπών.

«Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών ξαναγράφτηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα πρέπει να μείνουν εκεί μέχρι να υπάρξει δικαίωση, μέχρι να ρίξει φως η Δικαιοσύνη, αυτό που δεν έριξε η Βουλή» τόνισε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και συνιδρυτής του φορέα «ΚΟΣΜΟΣ», Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV.

Όπως τόνισε, «ο κόσμος βγήκε και είπε, έχουμε δικαίωμα και απαίτηση να μπορούμε να μπαίνουμε στο τρένο και να ξέρουμε πώς θα φτάσουμε, έχουμε δικαίωμα και απαίτηση να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να κάνει έρευνες και να αποδίδει ευθύνες σύντομα και αποτελεσματικά, είτε αυτό είναι τα Τέμπη, είτε είναι η Πύλος, είτε είναι οι υποκλοπές. Αυτός είναι ένας πολύ συμβολικός τόπος. Είναι το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Και εδώ γράφτηκαν τα ονόματα του Άγνωστου Πολίτη».

Ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον οποίο θυμίζουμε ότι είχε εκλεγεί, έκανε λόγο για μία προσπάθεια προς τη διεύρυνση, «η οποία όμως δεν έγινε ποτέ», προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, που «είναι απολύτως απαραίτητη, στο πλαίσιο της συνεργασίας δυνάμεων, όπως γίνεται και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου υπάρχει ένα πραγματικά προοδευτικό μέτωπο».

Έκανε επίσης λόγο για κρίση θεσμών και εμπιστοσύνης και ανέφερε ως παράδειγμα το θέμα των κλιματικών καταστροφών, τονίζοντας ότι το κράτος αδυνατεί να προστατεύσει τους πολίτες, την περιουσία τους. «Αν οι πολίτες αισθανθούν ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα, έχουμε τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε πιο αυταρχικές μορφές πολιτικής οργάνωσης, μπαίνοντας σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα είδαμε στον Έβρο με την αυτοδικία, τα είδαμε στη Λάρισα όπου οι πολίτες έδερναν τον περιφερειάρχη, στον Βόλο όπου ο δήμαρχος έδερνε πολίτες. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» σημείωσε.