Πέτσας: Δεν είναι σίγουρο ότι τα σχολεία θα ανοίξουν 8 Ιανουαρίου

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το άνοιγμα των σχολείων είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν κάποιες βαθμίδες των σχολείων (γυμνάσια, δημοτικά) ή ακόμα και όλες στις 8 Ιανουαρίου, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (26/12) στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως μετά τα σχολεία θα πάρουν σειρά κι άλλοι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε.

Σχολιάζοντας την άφιξη του εμβολίου της Pfizer στην Ελλάδα, ο ίδιος ανέφερε πως θα πραγματοποιηθούν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά – σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τον ανησυχεί συνολικά η διαδικασία γιατί είναι πρωτόγνωρη ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο.

Σχετικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 – 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε, ότι πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος, για να κρίνει η Ελλάδα ότι μπορεί να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, λόγω της προκλητική συμπεριφοράς που επιδεικνύει η τελευταία και η οποία δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. «Δεν αρκεί ένα “πυροτέχνημα” δήλωσης αλλά πρέπει να φαίνεται ότι εννοεί κάποιος αυτά που λέει»

«Θέλουμε ένα χρονικό διάστημα να προχωρήσει η συνέχεια και η συνέπεια», συμπληρώνοντας τέλος ότι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών είναι το μοναδικό πράγμα που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την Τουρκία.

-Ad-