Πέτσας: Δεν γίνεται ο ανεμβολίαστος να είναι «τζαμπατζής» και να χρησιμοποιεί δωρεάν τις δομές

«Το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο “τζαμπατζής” ο οποίος χρησιμοποιεί τις δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνουν γι’ αυτό» ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι καλούνται πλέον να πληρώνουν τα rapid test.

Ο Στέλιος Πέτσας υπεραμύνθηκε της ορθότητας της απόφασης της κυβέρνησης για τα rapid test λέγοντας χαρακτηριστικά, «τα πάντα στη ζωή έχουν ένα κόστος για τις επιλογές μας. Όταν 8 – 9 μήνες προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο, τα οποία έχουμε διαθέσει δωρεάν, κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύσουμε και τα χρήματα των φορολογουμένων και να δώσουμε σαφές κίνητρο στους ανεμβολίαστους να το κάνουν».

«Ο ρυθμός του εμβολιασμού είναι περίπου 30.000 την ημέρα. Κανονικά θα περίμενε να είμαστε στα επίπεδα Ιουλίου, στα 60.000 την ημέρα. Μετά την επιστροφή από τις διακοπές περιμένουμε να ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολίων και των προγραμματισμένων ραντεβού, με όποιο εμβόλιο επιθυμεί κανείς», είπε ο κ. Πέτσας.

«Ισχυρό κίνητρο να χάνει κανείς το μισθό του»

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε την απόφαση για την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους εργαζομένους υγειονομικές μονάδες χωρίς αποζημίωση, λέγοντας: «Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο. Αυτό αποδείχθηκε από το άλμα που έγινε στα ποσοστά εμβολιασμούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Προσδοκούμε ο εμβολιασμός να επιταχυνθεί και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό, αλλά και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΑΑΔΕ – Επιχείρηση «Πυρετός το Σαββατόβραδο»: Στο μικροσκόπιο ο τζίρος 29 νυχτερινών κέντρων διασκέδασης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης – Αναλυτικά τα βήματα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Η Novibet επιλέγει τη Rakuten Viber για μια καθηλωτική αθλητική εμπειρία στην Ελλάδα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν από τη Σύνοδο στο Κίεβο: Νέο πακέτο βοήθειας ύψους 3,5 δισ. ευρώ από την ΕΕ – Τι είπε για τον Πούτιν
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ζάκυνθος: Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για τη δολοφονία της συμβολαιογράφου – Οι γρίφοι και το ύποπτο αυτοκίνητο
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ μεταξύ της Σαντορίνης και της Αμοργού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μπαλάσκας για Βασίλη Καλογήρου: «Δεν επέδειξε προβληματικό χαρακτήρα και δεν προκύπτει από καμία κατάθεση που δόθηκε»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή 68χρονος προπονητής τάε κβον ντο που βίαζε 12χρονη αθλήτριά του
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο στο Αιγάλεω: Στο νοσοκομείο και σε σοβαρή κατάσταση ένας νεαρός μετά από ανατροπή κλεμμένης μοτοσικλέτας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Άλιμος: Αγοράκι 3 ετών βρέθηκε να τρέχει ξυπόλητο μέσα στο κρύο
24 Φεβρουαρίου, 2025