Πέτσας: Δεν βοηθούν οι ημερομηνίες

Τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, είναι ξεκάθαρο ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως είπε στην αρχή του δεύτερου lockdown υπήρξε μια χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων η οποία περιορίστηκε στη συνέχεια και τώρα παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας αλλά δεν μίλησε για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Για τα σχολεία και την εστίαση

Ιδιαίτερα για τα σχολεία είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες αλλά το βάρος ρίχνεται σε όλη την επικράτεια. Για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, και επεσήμανε ότι ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εστίαση “δύσκολη εξίσωση” και σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι ακόμη και όταν ανοίξει δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους. Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων.

Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν να “ρεφάρουν” όπως με ένα χαμηλότερο ΦΠΑ.

Για την καταγραφή των δεδομένων του κορoνοϊού

Για την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είπε ότι ναι, ίσως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα νωρίτερα αλλά θύμισε ότι τότε ουδείς δεν είχε εισηγηθεί lockdown.

Διέψευσε κατηγορηματικά τα περί “διπλών βιβλίων” στην καταγραφή των δεδομένων του κορoνοϊού και έκανε λόγο για “απελπισία αντιπολιτευτική”, που προσπαθεί να διαρρήξει το πιο σημαντικό, την εμπιστοσύνη.

Ο κ. Πέτσας είπε μάλιστα ότι η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες έρχεται από τους ίδιους τους επιστήμονες που χαρακτήρισαν αδιανόητο να γίνεται τώρα μια τέτοια συζήτηση. Επεσήμανε επίσης ότι οι επιστήμονες εισηγούνται αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«Παράθυρο» για ειρήνη στην Ουκρανία βλέπει η Κίνα
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη στέλεχος του καρτέλ Σιναλόα από τον στρατό του Μεξικού
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκ σε γυμνάσιο στο Πήλιο: Κάρφωσε με στυλό συμμαθήτριά του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στο Ηράκλειο που έκανε διακίνηση και εμπορία κοκαΐνης
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Νέα Υόρκη
21 Φεβρουαρίου, 2025
Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς για τη δολοφονία των παιδιών Μπίμπας κι ότι επέστρεψε πτώμα άγνωστης
21 Φεβρουαρίου, 2025
ΝΔ: «Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν μας πτοούν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ για το κύμα ψύχους Coral
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εφιάλτης για γυναίκα στον Βόλο: Ο πρώην σύζυγός της την απειλούσε και προσπάθησε πολλές φορές να τη σκοτώσει
21 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Καλογήρου: «Κάταγμα στο οστό του λαιμού σημαίνει αυτόματα στραγγαλισμός»
21 Φεβρουαρίου, 2025