Πέτσας: Επιβεβαίωσε τα σενάρια για SMS και τοπικά lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε τα σενάρια των τελευταίων ημερών, τα οποία θέλουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να λάβει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, αν χρειατσεί, όπως η επαναφορά των SMS και τα τοπικά lockdown.

Απαντώντας στην ερώτηση αν στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκονται μέτρα όπως τα τοπικα Lockdown, η επαναφορά των sms, και η μείωση του ωραρίου σε κέντρα διασκέδασης, ο κ. Πέτσας είπε:

«Το πιο σκληρό πράγμα είναι να είναι κάποιος σε ΜΕΘ, ή να χάσουμε κάποιον. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί. Το ωράριο ή τοπικοί περιορισμοί θα αξιολογηθούν όταν έχουν αξιολογηθεί τα υφιστάμενα μέτρα. Θα δούμε κατά πόσο συμμορφώνονται οι Έλληνες, Βασικό στοιχείο η ατομική ευθύνη. Να μην μεταφραστεί η αύξηση των κρουσμάτων σε πίεση του ΕΣΥ. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Νίκος Σύψας

Νωρίτερα, ο καθηγητής λοιμωηιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ανέφερε ότι πρώτη μας φροντίδα είναι οι ευπαθείς ομάδες, ενώ ερωτώμενος εάν υπάρχει πλάνο για νέα μέτρα – όπως η επαναφορά των μηνυμάτων στο 13033 – είπε:

«Αν συνεχιστεί η αύξηση, ενδεχομένως πάρουμε μέτρα για ευπαθείς ομάδες. Ακόμη και επαναφορά των μηνυμάτων».

«Αν οι πολίτες κάνουν το σωστό, δεν θα έρθει δεύτερο κύμα», τόνισε, τέλος.