Πέτσας: «Μόνη οδός το κυβερνητικό σχέδιο για κλειστές δομές»

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την κατασκευή κλειστών δομών επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει άλλη οδός πέραν του κυβερνητικού σχεδίου.

«Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για τις κλειστές δομές στα πέντε νησιά» είπε ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί να διαιωνίζεται ο διάλογος. Πρέπει άμεσα να κλείσουν οι υφιστάμενες δομές για να φτιαχτούν οι νέες, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ακόμη πως: Οι κλειστές δομές θα είναι μακριά από τον αστικό ιστό, θα παρέχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας (αποσυμφορίζοντας έτσι τα νοσοκομεία στα νησιά), θα προσληφθεί προσωπικό με βάση την εντοπιότητα, ενώ θα συμβάλουν και στην αποτροπή νέων αφίξεων από τα τουρκικά παράλια, σε όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

«Το σχέδιο είναι προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών» είπε ο κ. Πέτσας,  σημειώνοντας ακόμη πως υπάρχουν και λόγοι υγείας που επιβάλουν την δημιουργία κλειστών δομών. «Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες δομές θα κλείσουν» τόνισε.