Πέτσας: H λίστα με τα ποσά στα ΜΜΕ θα δοθεί μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος

Με έναν απολογισμό των δραστηριοτήτων της κυβέρνησης των τελευταίων ημερών ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για το θέμα του κορονοϊού ο κ. Πέτσας είπε ότι θα λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα περιορισμού σε περιοχές που υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. Αναφέρθηκε και στα πρόστιμα στις επιχειρήσεις που αυστηροποιήθηκαν αν δεν τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του κορονοϊού. Προετοιμαζόμαστε είπε για την 1η Ιουλίου που θα ανοίξουν οι πύλες της χώρας στον τουρισμό.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου η ισχύς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού. Πρόσθεσε ότι έως τις αρχές Ιουλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για μια γενναία μείωση προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων.

Απαντώντας στις ερωτήσεις για το θέμα των χρημάτων της καμπάνιας για τον κορονοϊό και αν θα δώσει στην δημοσιότητα την λίστα αλλά και αν αληθεύουν τα περί 500 χιλιάδων και 800 χιλιάδων ευρώ που δόθηκαν σε κάποια ΜΜΕ είπε:

«Η εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό ήταν μια συνεκτική εκστρατεία που έφερε αποτέλεσμα. Έσωσε ζωές. Έχω πει και στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να δοθούν ποσά στην δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια. Είμαστε στο στάδιο του ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου και όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές θα δοθεί η σχετική λίστα με τα ποσά στην δημοσιότητα. Το είχα πει και στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής».

Και πρόσθεσε: «Ο θόρυβος που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες ξεκινά από ένα μέσο ενημέρωσης. Το μέσο ενημέρωσης αυτό είναι γνωστό για την λάσπη που εκτοξεύει απέναντι στον πρωθυπουργό και την οικογένεια του χωρίς κανένα ντοκουμέντο. Είναι γνωστό για fake news. Όπως προκύπτει επίσης από δημοσιεύματα φέρεαι να έχει πάρει μεγάλα ποσά στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τράπεζες και κάποιες ΔΕΚΟ τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσό του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως και για την αξιωματική αντιπολίτευση και για όσους κινούν θέματα για τα ποσά της καμπάνιας ενημέρωσης η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία 31 Μαΐου του 2020 και συνέβαλλε στο να διασωθούν πολλές ζωές συμπολιτών μας λέμε ότι τα ποσά θα δοθούν στην δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή τους από το υπουργείο Οικονομικών με τις νόμιμες διαδικασίες».

Είπε ακόμα απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Παρακαλούμε τον κ. Τσίπρα ο οποίος ενδιαφέρεται για τα ποσά να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο με το οποίο ταυτίζεται, την περίοδο της διακυβέρνησή του, δηλαδή από το 2015 έως το 2019».

Πρόσθεσε τέλος για το θέμα αυτό ότι προκαλεί εντύπωση πως είναι δυνατόν να ταυτίζονται λες και έχουν βγει από καρμπόν πρωτοσέλιδα εφημερίδων οι οποίες κινούν από την αριστερά και εκφράζουν σε έναν μεγάλο βαθμό τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με εφημερίδες που η εστία τους βρίσκεται στην κεντροδεξιά. Ποια υπόγεια διαδρομή ενώνει αυτά τα πρωτοσέλιδα.