Πέτσας: Θα προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων και ΕΝΦΙΑ

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα υλοποιηθεί και όλες οι φοροαπαλλαγές που έχουν εξαγγελθεί θα γίνουν πράξη, αλλά ο χρόνος υλοποίησης των δεσμεύσεων θα εξαρτηθεί κι από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το πρωί της Παρασκευής (07/08).

«Είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων και ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο στα μικρά νησιά», δήλωσε ο κ. Πέτσας. «Υπάρχουν διάφορα σχέδια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο».

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα υπάρξουν μειώσεις και σε άλλες ομάδες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «φυσικά. Είμαστε πολύ πάνω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ, επομένως μείωση του φόρου και της εισφοράς είναι θετικό στοιχείο για την ανάπτυξη. Μέσα εδώ χωρούν μειώσεις στην φορολογία και εισφορές αλλά και στην περιουσία σε φόρους όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ», πρόσθεσε.

Δεσμεύτηκε δε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνδράμει τον κόσμο της εργασίας που αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της πανδημίας, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πλέον η Ελλάδα βάζει τέλος στην «εποχή των δισταγμών».

Όπως παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία και την μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο, στόχος της Ελλάδας είναι να λύσει με τον ίδιο ειρηνικό τρόπο, τις διαφορές της με όλα τα γειτονικά κράτη.