Πέτσας: Θέμα τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής

Με την δίκη της Χρυσής Αυγής αλλα και τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Τουρκία ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα ζητήσει να τεθεί το θέμα του Oruc Reis στην Σύνοδο Κορυφής.

«Ενέργειες της Τουρκίας που έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής τη θέτουν στο περιθώριο» ανέφερε πριν από λίγο ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συνέχισε λέγοντας ότι ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 15-16 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός θα θέσει σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει εντός της ημέρας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε συναγερμό έχουν τεθεί ξανά κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις, ύστερα από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει Navtex και να ξαναβγάλει το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis στη Μεσόγειο.

Ενδεικτικό της επικίνδυνης κλιμάκωσης στα ελληνοτουρκικά είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα, αντί για αύριο που ήταν προγραμματισμένο, από την Πορτογαλία, όπου είχε μεταβεί για συνομιλίες με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου.