Πιερρακάκης: Είναι ανεξήγητη η στάση του Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

«Το επιχείρημα που προβάλλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για έγκριση και πιστοποίηση από την ίδια αρχή των δημοσίων και των μη κρατικών πανεπιστημίων, υπάρχει ήδη στο νομοσχέδιο» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

«Η στάση του κυρίου Ανδρουλάκη είναι ανεξήγητη», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι 100,3 ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης αναφορικά με την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει και μία αλλαγή που αφορά τις εγγυητικές και τα παράβολα, το ύψος των οποίων πέφτει στο μισό εάν πρόκειται για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων εκτός Αττικής. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μέλους της κυβέρνησης, αυτό αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο προκειμένου να μην βρίσκονται όλα τα παραρτήματα των ξένων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην πρωτεύουσα, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν πιο αυστηρά κριτήρια σε όλη την Ευρώπη από αυτά που θεσπίζουμε εμείς».