Πιερρακάκης: Η επαγγελματική εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη επιλογή για τους νέους

Η παρουσία του κ. Πιερρακάκη στο Λασίθι θα ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Συνέλευσης των μελών της ΝΔ στον Άγιο Νικόλαο.

Από το Δήμο Οροπεδίου ξεκίνησε το πρόγραμμα επισκέψεων του στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, συνοδευόμενος από τον Α’ Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Λασιθώτη Βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο υπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, επισκέφθηκε το Πρότυπο ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο Νεάπολης Λασιθίου. «Οι μεταρρυθμίσεις και η αύξηση της χρηματοδότησης αντανακλούν την πίστη μας ότι η Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση μπορεί να αποτελέσει πρώτη και αξιόπιστη επιλογή για πολλούς νέους μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Πιερρακάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κ. Πιερρακάκης στη συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οροπεδίου στην οποία συμμετείχε, πέρα από το Δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη, αντιδήμαρχοι, ειδικοί σύμβουλοι και στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης ακόμα και εκείνα που όπου δεν έχει άμεση αρμοδιότητα το Υπουργείο Παιδείας αλλά μπορεί η παρέμβαση του κ. Πιερρακάκη να λειτουργήσει καταλυτικά προς την κατεύθυνση της επίλυσης τους.

Πηγή: ΑΠΕ