Πιερρακάκης: Σε λιγότερο από 2 χρόνια οι νέες ταυτότητες

Για την σημασία της δημιουργίας του νέου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που στόχο έχει την αλλαγή κι αποκατάσταση των σχέσεων πολίτη και Δημοσίου, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ομιλία του στην 24η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση του περιοδικού Economist, σχετικά με την διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και την επόμενη μέρα στην Ευρώπη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι το υπουργείο συντόνισε υπηρεσίες του δημόσιου τομέα ώστε να διαλειτουργούν, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο gov.gr και τις υπηρεσίες που προσφέρει, προσθέτοντας ότι το μοντέλο που θέλει να αντιγράψει η Ελλάδα είναι το παράδειγμα της Εσθονίας, το 99% των υπηρεσιών του Δημοσίου της οποίας παρέχονται ψηφιακά. Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε το έργο της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών, που δίνει την δυνατότητα δωρεάν ψηφιακής επιμόρφωσης των πολιτών, και όπως δήλωσε, πρόκειται να εμπλουτίσει τα μαθησιακά εργαλεία και να προστεθούν κι άλλες «τάξεις» ανάλογα με το επίπεδο του κάθε πολίτη.

Όσον αφορά στο 5G, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην καινοτομία του νέου νομοσχεδίου του Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, που προβλέπει την ίδρυση ενός ταμείου (ΦΑΙΣΤΟΣ) που στόχο θα έχει τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την ανάπτυξη 5G προϊόντων και υπηρεσιών. Το ταμείο «Φαιστός» θα προκύψει από το 25% των εσόδων που θα συγκεντρώσει το Δημόσιο από τον επικείμενο διαγωνισμό για την παραχώρηση φάσματος για την ανάπτυξη δικτύων 5G.

Αναφερομένος και στις νέες ταυτότητες, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα εκδωθούν σε λιγότερο από δυο χρόνια.

Στο μεταξύ, ο κ.Πιερρακάκης υπογράμμισε και την καινοτομία στο νέο νομοσχέδιο του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με τον Προσωπικό Αριθμό. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Ελλάδα προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες για να προλάβει την 4η βιομηχανική επανάσταση, και «μερικές φορές οι τελευταίοι – έσχατοι – γίνονται πρώτοι». Προτεραιότητα της κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση, είναι να εμπλουτίζεται η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη με νέες υπηρεσίες κάθε εβδομάδα, τόνισε ο υπουργός.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κωνσταντοπούλου: Κάποιο θείο χέρι φρόντισε ώστε ο Διαμαντής Καραναστάσης να έχει βγει έξω τρία λεπτά πριν
10 Μαρτίου, 2025
«European Shipping Summit 2025»: Εκδήλωση της ΕΕΕ – Τραυλού: «Υπεύθυνη ηγέτιδα η ναυτιλία των Ελλήνων για την Ευρώπη»
10 Μαρτίου, 2025
Η Νίκη «αδειάζει» τον Νικόλα Παπαδόπουλο που βανδάλισε εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη
10 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Νέα θερμή εισβολή στο τέλος της εβδομάδας
10 Μαρτίου, 2025
Συμμετοχές ρεκόρ στον 13ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας
10 Μαρτίου, 2025
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν καταργούνται τα ΚΕΠΑ ως οργανισμός
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο για διαβουλεύσεις με Ιράν: «Είναι μια κυρίαρχη χώρα και καθορίζει ανεξάρτητα τη θέση του»
10 Μαρτίου, 2025
ΟΣΕ: Απάντηση σε δημοσίευμα αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών
10 Μαρτίου, 2025
Ζελένσκι: «Το Κίεβο θέλει ειρήνη»
10 Μαρτίου, 2025
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: Όταν μιλούν για «κατήγορο χυδαιότητας και τοξικότητες» ας κοιτούν στον καθρέφτη
10 Μαρτίου, 2025