Πήγαν να απαγάγουν παιδί στη Μεσσηνία – Πώς σώθηκε

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών στη Μεσσηνία, από συμβάν που σημειώθηκε χθες το απόγευμα (12-06-2020) στην κεντρική πλατεία της πόλης, όταν αλλοδαπός φέρεται να αποπειράθηκε να αρπάξει ανήλικο κορίτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι, 3 ετών έπαιζε αμέριμνο και η μητέρα του ήταν εκείνη που αντιλήφθηκε πως ο αλλοδαπός το είχε πλησιάσει και επιχείρησε να το αρπάξει. Η μητέρα επενέβη και πολύ γρήγορα ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Τριφυλίας, ενώ ενημερώθηκε και ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης.

Οι γονείς με το κοριτσάκι μετέβησαν στο Α.Τ. Τριφυλίας όπου υπέβαλλαν μήνυση για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στον αλλοδαπό ο οποίος προσήχθη και κρατείται στο ίδιο τμήμα. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 29χρονο από το Σουδάν ο οποίος διαθέτει έγγραφα νόμιμης παραμονής στο χώρα. Ο ίδιος αρνείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει το ανήλικο κορίτσι.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης δήλωσε: «Ενημερωθήκατε κι εσείς για το περιστατικό, όπως κι εγώ. Βρισκόμαστε στο Α.Τ. Βέβαια η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ευτυχώς. Ένα κοριτσάκι, το οποίο βρίσκεται εδώ με τους γονείς του, προσπάθησε ο εν λόγω κύριος να το πάρει, δεν ξέρω με ποιο σκοπό κτλ. Τραβούσε το παιδί απ’ το χέρι, το πήρανε χαμπάρι η μητέρα του πιο πέρα και κάποιοι συγχωριανοί μας. Πήραν το παιδάκι. Είναι τρομαγμένο. Οι γονείς είναι ανάστατοι.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σ’ αυτό το μήνα. Το ένα συνέβη στο Καλό Νερό, το άλλο τώρα στα Φιλιατρά. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει να πάρουμε μέτρα. Κι εμείς σαν δημοτική Αρχή και θα το δούμε άμεσα, αλλά και το κράτος πρέπει να συμπαρασταθεί και να δείξει στο πρόβλημα στο οποίο έχουμε, ειδικά στα Φιλιατρά, έχουμε πέντε χιλιάδες αλλοδαπούς από διάφορες χώρες.”

Πηγή: tharrosnews.gr

-Ad-