Πηγές ασφαλείας της Τουρκίας: Δεν δεχόμαστε όρους για τα F-16 – Θα τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν

Η αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα έχει ξεκινήσει ενώ η Τουρκία φέρεται να ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται τους όρους για τα F-16 τονίζοντας πως είναι έτοιμη να τα χρησιμοποιήσει χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (31/1) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο τουρκικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν στην εφημερίδα Αksam: «Είναι παράλογο να έρχεται στην επικαιρότητα κάτι τέτοιο. Η ελληνική πλευρά κάνει αυτό που κάνει πάντα. Είναι δυνατόν η Τουρκία να δεχτεί κάτι τέτοιο! Κανείς δεν μπορεί καν να προσφέρει κάτι τέτοιο στην τουρκική πλευρά, πόσο μάλλον να το αποδεχτεί. Η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα που μπορεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις, θα χρησιμοποιήσει τα F-16 που θα αγοράσει όπου χρειαστεί, χωρίς να ρωτήσει κανέναν».

«Από την άλλη, η διαδικασία προχωρά θετικά. Υπάρχει 15ήμερη περίοδος ενστάσεων στο Κογκρέσο. Εάν δεν υπάρξει αντίρρηση από τα μέλη της επιτροπής, το αίτημα για πώληση και εκσυγχρονισμό θα γίνει δεκτό χωρίς ψηφοφορία. Έχει γίνει καμία αντίρρηση μέχρι στιγμής. Δεν πιστεύουμε ότι θα έρθει κάποια αντίρρηση από εδώ και πέρα. Η διαδικασία φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί θετικά» πρόσθεσε ο Μανώλης Κωστίδης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πάτρα: Συγκινεί ο γιατρός για τη μικρή Ελένη που νίκησε τον θάνατο
6 Φεβρουαρίου, 2025
Τι απαντά το Μαξίμου στο αίτημα για προανακριτική
6 Φεβρουαρίου, 2025
Λέκκας για Σαντορίνη: «Εκτονώνεται η ενέργεια και μειώνεται η πιθανότητα μεγάλου σεισμού»
6 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Η ΝΔ λέει «ναι» στην πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη με 5 επισημάνσεις
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η Ομάδα των Σοσιαλιστών δεν στήριξε το αίτημα της LEFT – Ελπίζουμε στην επόμενη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής σχετικά με τις ευθύνες Τριαντόπουλου
5 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στο Ν. Ψυχικό: Μαρτυρίες από τη στιγμή που η 88χρονη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρκία: «Θρίλερ» με την υγεία του Μπαχτσελί – Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται με καρδιολογικό πρόβλημα
5 Φεβρουαρίου, 2025
«Δεν σταμάτησε να δει αν ζούμε, σηκώθηκα, αν και μου έλειπε το πόδι μου» – Η μαρτυρία του 25χρονου που παρασύρθηκε στην Κρήτη
5 Φεβρουαρίου, 2025