Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Άνθρακες ο θησαυρός» Μιωνή

«Άνθρακες ο θησαυρός» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την κατάθεση του επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, στην προανακριτική επιτροπή.

Και συνεχίζουν: «Η διαφημισμένη βόμβα ήταν στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής. Ενώ τα πραγματικά περιστατικά που έχουν περιγραφεί είναι από γελοία έως πολύ γελοία. Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται ο κ. Μιωνή έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο ισχυρισμός λοιπόν ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει καθίσταται ασόβαρος, ενώ οι δήθεν μίζες παραδέχθηκε τελικά ότι δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ ιδιωτών».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με “αποκαλύψεις” για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι “Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%”».

Σάμπυ Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιωνή υποστήριξε στην προανακριτική ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, απαίτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού προκειμένου να ρυθμιστούν νομικές εκκρεμότητες από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής ισχυρίστηκε -σύμφωνα πάντα με πηγές της προανακριτικής– ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ σε συνάντηση που είχαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πληρωθούν τα δικαστικά έξοδα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη με τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη λόγω δημοσιευμάτων που ενέπλεκαν τον επιχειρηματία με την περίφημη λίστα μεγαλοκαταθετών. Η συνάντηση σύμφωνα με τον μάρτυρα έγινε στις 10 Μαρτίου 2016.

Ο μάρτυρας τόνισε ότι η τότε κυβέρνηση είχε «παραμυθιαστεί» από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε συμμετοχή στην απόπειρα εκβιασμού. Μάλιστα, υπογράμμισε σχετικά με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά -ο οποίος, κατά τους ισχυρισμούς του κ. Μιωνή, ήταν παρών στη συνάντηση- ότι: «Θέλω όμως να πω ότι ο Ν. Παππάς ένιωσε ότι ντροπιάστηκε για όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος αλλά και με το χαρτί που του έδειξα μετά. Ήταν πεσμένα τα φτερά του για όσα έκανε ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει, ένιωθα ότι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει. Η τότε κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα ψέμα για τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος ήταν πολιτικό εργαλείο, και μετά προσπαθούσαν να το μαζέψουν».

Προκειμένου να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο μάρτυρας κατέθεσε στην προανακριτική το κείμενο-πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού της πλευράς Φιλιππάκη προκειμένου να αποσυρθούν εκατέρωθεν μηνύσεις και αγωγές.