Πικραμμένος: Ναι στους γάμους ομόφυλων και στην απόκτηση παιδιών

Την προσωπική του άποψη για το ζήτημα του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και για την απόκτηση παιδιών, κατέθεσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Εγώ όχι ως νομικός, ως ελεύθερος πολίτης και άνθρωπος, θεωρώ ότι φυσικά υπάρχει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου και μέσα σε αυτό το δικαίωμα περιλαμβάνεται και το δικαίωμά τους να παντρεύονται. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη» ανέφερε χαρακτηριστικά ως προς το σκέλος του γάμου.

Ερωτηθείς στη συνέχεια, για το ζήτημα της απόκτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, με την σημείωση ότι «εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα». «Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ούτε ναι, ούτε όχι. Πιστεύω όμως ότι ακόμη και δύο γονείς του ίδιου φύλου έχουν την δυνατότητα να μπορούν να αναθρέψουν και να βγάλουν νέα παιδιά, τα οποία θα έχουν ψυχική υγεία. Ωστόσο, παραμένει ένα ευαίσθητο σημείο» επισήμανε ο κ. Πικραμμένος, τονίζοντας ωστόσο την άποψή του «ότι δεν μπορούμε να βάζουμε εμπόδια σε ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν μία πραγματική βούληση και επιθυμία να κάνουν κάτι καλό στη ζωή τους».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι σέβεται απολύτως, αντίθετες απόψεις και προσέθεσε στο σημείο πως αυτό πως «είναι κάτι το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό».

«Αν δοκιμαστεί και δούμε ότι τα προερχόμενα από τέτοιου είδους γάμους παιδιά δεν εξελίσσονται σε υγιή στοιχεία σε μία κοινωνία αλλά υπάρχουν προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και ως πολίτες μεταγενέστερα, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουμε απόψεις. Είναι κάτι όμως που λέω, επειδή για μένα πρωταρχική ιδέα είναι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου και βλέπω εκεί μία πραγματική και όχι μία προσποιητή επιθυμία. Εκεί λοιπόν θα ήθελα να κάνω διαχωρισμό. Δεν θέλω η επιθυμία να είναι επικοινωνιακή. Θέλω η επιθυμία να είναι πραγματική και να μπορώ να την παρακολουθώ και σε όλη της την εξέλιξη. Όπως τα υιοθετημένα παιδιά που τα παρακολουθούν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι ενδεχομένως σε όλη την εξέλιξη υιοθεσίας, το ίδιο ενδεχομένως θα πρέπει να γίνεται και σε αυτές τις περιπτώσεις. Γι’ αυτό θέλω να πω ότι σέβομαι όλες τις απόψεις. Και βλέπουμε» συμπλήρωσε.

Όσο αφορά στο ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα σχετικά με τα αναδρομικά στις συντάξεις των δικαστικών και στο ερώτημα κατά πόσο πρέπει ή όχι να τα λάβουν, ο κ. Πικραμμένος εξήγησε ότι είναι πιο περίπλοκο για να απαντηθεί με ένα ναι ή όχι.

Σχολιάζοντας την δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκη, ότι “δεν μπορούμε να έχουμε μία κυβερνώσα δικαιοσύνη ”, ο κ. Πικραμμένος είπε «δεν νομίζω ότι η Δικαιοσύνη έχει την επιθυμία να κυβερνήσει, ούτε να ασκήσει δημοσιονομική πολιτική».

«Νομίζω ότι μπερδεύουμε δύο πράγματα. Η δικαιοσύνη δεν ασκεί δημοσιονομική πολιτική. Ερμηνεύει το Σύνταγμα και τους νόμους. Και τι θέλω να πω με αυτό. Όταν λοιπόν κρίναμε νόμιμες περικοπές που έγιναν στους μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους με το πρώτο μνημόνιο, τότε δεν ασκούσαμε δημοσιονομική πολιτική; Φυσικά και ασκούσαμε. Αυτά τα δικαστήρια ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τον νόμο και φυσικά οι αποφάσεις τους έχουν επιπτώσεις στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας. Όταν κρίνουμε αν μία κατηγορία πρέπει να πάρει τα βαρέα και ανθυγιεινά και μία άλλη όχι, πάλι δεν έχει επίπτωση στη δημοσιονομική πολιτική; Πρώτα από όλα λοιπόν τα δικαστήρια είμαι βέβαιος κατά την ερμηνεία και εδώ είναι το θέμα, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη πολύ, τη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα» ανέφερε ο κ. Πικραμμένος.

«Δεν λέω αν συμφωνώ ή διαφωνώ, διότι είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει βρει τη λύση του ακόμη. Το Μισθοδικείο είπε ότι σωρευτικά οι τρεις νόμοι είναι αντισυνταγματικοί, ελάτε λοιπόν να ξανακρίνετε. Μπορεί η κυβέρνηση να δώσει το 5%, το 50%, μπορεί να μη δώσει τίποτα. Τότε να σας πω. Αλλά τώρα ακόμα το θέμα είναι ανοικτό» προσέθεσε.

Όσο αφορά πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει το ενδεχόμενο ο κ. Πικραμμένος να είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο κ. Πικραμμένος διευκρίνισε αυτό είναι «ανοιχτό» και πως δεν έχει γίνει μια οριστική συζήτηση ακόμη με τον πρωθυπουργό.

« Έχω συζητήσει την πιθανότητα να κάνουμε κάποιες προκαταρκτικές προτάσεις ενόψει της συγκλήσεως της Επιτροπής της Βουλής» ανέφερε σχετικά.

Επιπλέον, αρνήθηκε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ο νέος διοικητής στο Άγιο Όρος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών με γρίπη
16 Ιανουαρίου, 2025
Κατρίνης: Ο Μητσοτάκης θέτει την ενότητα της παράταξής του πάνω από την ενότητα του έθνους
16 Ιανουαρίου, 2025
Βρετανία: Γυναίκα ναρκώθηκε εν αγνοία της στο μπαρ της Βουλής
16 Ιανουαρίου, 2025
Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Αλλάζει ο διοικητής στην Αντιτρομοκρατική μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας
16 Ιανουαρίου, 2025
ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη η νέα έκδοση του πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης εισροών – εκροών
16 Ιανουαρίου, 2025
Σερβία: Φοιτήτρια παρασύρθηκε από όχημα κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης
16 Ιανουαρίου, 2025
Πέθανε στα 78 του χρόνια ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς
16 Ιανουαρίου, 2025
Μητσοτάκης για συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς: Ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθερότητα στην περιοχή
16 Ιανουαρίου, 2025
Ο FDA απαγορεύει την κόκκινη χρωστική No.3 που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα
16 Ιανουαρίου, 2025
Αστυνομικοί έπαιζαν φρουτάκια σε περιπολία
16 Ιανουαρίου, 2025