Πιο κοντά από ποτέ το Oruc Reis στο Καστελόριζο (pic)

Φλερτάρει με την σύγκρουση ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δεν αφήνει δευτερόλεπτο να πάει χαμένο φέρνοντας το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis μία ανάσα από το Kαστελόριζο.

Όπως φαίνεται και στους χάρτες του Marine Traffic όπου απεικονίζεται η πορεία του τουρκικού ερευνητικού το Oruc Reis βρίσκεται πλέον πάρα πολύ κοντά στο σύμπλεγμα της Μεγίστης με αποτέλεσμα να προκαλεί την ελληνική πλευρά να λάβει δραστικά μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει παραβίαση της κόκκινης γραμμής των 6 ναυτικών μιλίων στα οποία είναι οριοθετημένη η ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δείτε την θέση του Oruc Reis:

Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας κωφεύουν, παραπέμποντας τις όποιες κυρώσεις για τον Δεκέμβριο αφήνοντας ελεύθερους τους Τούρκους να αλωνίζουν στην Ανατολική Μεσόγειο προκαλώντας στην Ελλάδα να κάνει το λάθος της πρώτης κίνησης το οποίο θα πυροδοτήσει την σύγκρουση που τόσο πολύ φαίνεται πως ψάχνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη νέα παράνομη Navtex που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής οι έρευνες θα γίνουν από τις 12 έως τις 22 Οκτωβρίου, σαφέστατα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν. Το Oruc Reis θα συνοδεύεται από τα τουρκικά πλοία Ataman και Cengiz Han.

Η κλιμάκωση έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκου Δένδια στη Μπρατισλάβα και την υπόσχεση του πρώτου να προτείνει συγκεκριμένες ημερομηνίες για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες, όπως είχαν συμφωνήσει οι δυό πλευρές.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σοκ! Σκότωσε με 35 μαχαιριές τη σύντροφό του και την εγκατέλειψε δίπλα στο 2 ετών παιδί τους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος ισχυρός σεισμός στις Κυκλάδες
12 Φεβρουαρίου, 2025
United Group: Συμφωνία για πώληση της SBB Σερβίας στην e& PPF Telecom
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει σειρά διαλέξεων σε φοιτητές στο Χάρβαρντ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Live: Η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Καθηγήτριες καταγγέλλουν εκπαιδευτικό για σεξουαλική παρενόχληση
12 Φεβρουαρίου, 2025