Πήρε ξανά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε τις ψήφους που χρειαζόταν για να λάβει και πάλι το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, στο συνέδριο του κόμματος που διεξάγεται στο Σάρλοτ, στην Βόρεια Καρολίνα.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι εκπρόσωποι της καθεμιάς από τις 50 Πολιτείες άρχισαν με αλφαβητική σειρά –ξεκινώντας από την Αλαμπάμα– να ανακοινώνουν τη στήριξή τους στον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Λίγο μετά το μεσημέρι, τοπική ώρα, ξεπεράστηκε το όριο των 1.276 ψήφων που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει το χρίσμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Σάρλοτ γύρω στις 19.30 (ώρα Ελλάδας), βάζοντας τέλος στις εικασίες για το αν θα παρίστατο αυτοπροσώπως στην έναρξη του συνεδρίου ή όχι. Νωρίτερα, σε ένα μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος, επιτέθηκε στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC επειδή δεν μετέδιδαν ζωντανά την ψηφοφορία των αντιπροσώπων των Πολιτειών. «Ψευδείς ειδήσεις! Ιδού εναντίον ποιου πρέπει να αγωνιστεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα», έγραψε.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έλαβε και αυτός το χρίσμα του κόμματος, νωρίτερα σήμερα. «Η Αμερική χρειάζεται άλλα τέσσερα χρόνια τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Άκουσα την περασμένη εβδομάδα ότι διακυβεύεται η δημοκρατία. Όμως όλοι ξέρουμε ότι διακυβεύονται η οικονομία, ο νόμος και η τάξη», είπε στη σύντομη ομιλία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εξώδικο της Καρυστιανού στην Προανακριτική
19 Μαρτίου, 2025
Στην εισαγγελέα οι ιατροδικαστές της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου – Έρευνα για «ψευδείς καταθέσεις»
19 Μαρτίου, 2025
Λήγει η προθεσμία για τις εγγραφές σε νηπιαγωγεία και την Α’ Δημοτικού – Μέχρι πότε θα γίνονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις
19 Μαρτίου, 2025
Προφυλακίστηκε ο Εκρέμ Ιμάμογλου μετά τη σύλληψή του
19 Μαρτίου, 2025
Στην Αντιτρομοκρατική κρατείται ο Ιμάμογλου – Οι κατηγορίες που του αποδίδονται
19 Μαρτίου, 2025
Κ. Μητσοτάκης στη ΔΑΟΕ: Δεν υπάρχουν άβατα, δεν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες είναι πέραν του νόμου
19 Μαρτίου, 2025
Ο Χρίστος Κούγιας μιλά για τις σχέσεις με τη μητέρα του, Εύη Βατίδου και την Ρούλα Πισπιρίγκου
19 Μαρτίου, 2025
Έφοδος της Αστυνομίας και συλλήψεις στην Πολεοδομία Ρόδου
19 Μαρτίου, 2025
Σοκάρει η καταγγελία Ματζουράνη για τα Τέμπη: Έδωσαν σε πατέρα σορό με μέλος άλλου ατόμου
19 Μαρτίου, 2025
Ταχιάος: Η σήραγγα του Μετρό για τη Γραμμή 4 αποτελεί κομμάτι του έργου – Αυτό που άλλαξε ήταν η μέθοδος
19 Μαρτίου, 2025