Πήρε θέση ο Γεωργιάδης για τα περί capital controls

Στα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν.

Όπως είπε, «στόχος μας -όταν η Ελλάδα ξεπεράσει την κρίση- είναι με ένα μεγάλο σοκ ρευστότητας στις επιχειρήσεις να μην μείνει καμία πίσω».

«Θέλω να πω σε όλους τους επιχειρηματίες και σε όλους τους εργαζόμενους ότι τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα δεν είναι τα τελευταία», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. «Βδομάδα με τη βδομάδα και όσο η κυβέρνηση συνεχίζει αναγκαστικά δραστικότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και άρα δημιουργείται μεγαλύτερη ζημία στην πραγματική οικονομία τόσο εμείς εδώ σχεδιάζουμε και υλοποιούμε περισσότερα και πιο διευρυμένα μέτρα στήριξης του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει αυτές τις στιγμές ότι η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε fake news τα περί capital controls, σημειώνοντας κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.