Briefing by Gabriel Sakelaridis regarding the summit on the Greek issue, in Brussels, on July 12, 2015 / Ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με την σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 12 Ιουλίου, 2015

Πήρε θέση ο Σακελλαρίδης για την «επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ»!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες, σημερινές δηλώσεις του διευθυντή του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος -όπως γράφεται- επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για το προσφυγικό.

Ο ίδιος, επανέρχεται με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, βάζοντας τέλος στα όσα γράφονται και τονίζοντας πως «η ερμηνεία που δίνεται σήμερα από τους δημοσιολόγους είναι ότι εμμέσως στηρίζω την κυβέρνηση ΝΔ».

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Πριν λίγες μέρες, με αφορμή το ΚΥΣΕΑ και τις απαράδεκτες δηλώσεις για κατάργηση των β’ βάθμιων επιτροπών προσφυγών για το άσυλο, αλλά και την έμμεση αναφορά σε push-backs, έκανα μία δημοσίευση αυτονόητης κριτικής. Η ερμηνεία που δόθηκε είναι ότι αφού την “πέφτω” στην σημερινή κυβέρνηση, προσεγγίζω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία συνέντευξη μου που δημοσιεύτηκε σήμερα, ανάμεσα σε εκτενή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, αναφέρθηκα και στις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό. Η ερμηνεία που δίνεται σήμερα από τους δημοσιολόγους είναι ότι εμμέσως στηρίζω την κυβέρνηση ΝΔ.

Η πιθανότητα να μην κάνω ούτε το ένα στην πρώτη περίπτωση, ούτε το άλλο στη δεύτερη, αλλά απλά να μένω σταθερός σε κάποιες αξίες και αρχές, ανεξάρτητα το ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση και να μην μπαίνω σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, δεν περνάει από το μυαλό των δημοσιολόγων.

Το προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά ζωές ανθρώπων. Οι πρόσφατες διακηρύξεις της σημερινής κυβέρνησης σηματοδοτούν μία κλιμάκωση της επίθεσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μικροπολιτική αξιοποίηση για τόσο σοβαρά ζητήματα αποτελεί σημείο του καιρού για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο δημόσιος διάλογος.

https://www.facebook.com/gabriel.sakellaridis/posts/10157056308839724