Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας για τα Special Olympics Hellas

Τα Special Olympics Hellas με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοίνωσαν την απόκτηση της Πιστοποίησης του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO EN 9001:2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διαχείριση της ποιότητας, το οποίο σχεδιάστηκε προκειμένου να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του.

Το πρότυπο ISO EN 9001:2015 αποτελεί το πιο διαδεδομένο διεθνές πρότυπο παγκοσμίως. Η ανάπτυξη και εφαρμογή του αποτέλεσε μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Οργανισμού για το έτος 2023 – 2024, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και έρχεται να επιβεβαιώσει την δέσμευση των Special Olympics Hellas να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, διατηρώντας ένα επίπεδο ποιότητας που ικανοποιεί τόσο τους ωφελούμενους όσο και τους εργαζόμενους.

Τα σημαντικότερα οφέλη από την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση της αξιοπιστίας και της εικόνας του Οργανισμού, διασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη σε ωφελούμενους, εθελοντές και συνεργάτες, καθώς και την εξασφάλιση παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, διασφαλίζοντας τη μέγιστη ικανοποίηση όλων των εμπλεκόμενων. Επιπλέον, η εφαρμογή του ISO συμβάλλει στην πληρέστερη κατανόηση των σχετικών νομοθετικών πλαισίων και απαιτήσεων που διέπουν τη λειτουργία των Special Olympics. Τέλος, η πιστοποίηση αυτή ενισχύει περαιτέρω τις ευκαιρίες συνεργασίας με φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Η υιοθέτηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας λειτουργεί ως ένα υποστηρικτικό εργαλείο για τη βέλτιστη οργάνωση και διαχείριση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα, και συνεχή βελτίωσή του.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Φορέας Πιστοποίησης TÜV Austria, προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στα Special Olympics Hellas, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διαδικασία πιστοποίησης. Από την πλευρά της, η κα. Μαρία Αγαπητού, Head of Management Systems, εξέφρασε τη δέσμευση της εταιρείας για συνέχιση της συνεργασίας στο μέλλον, επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την ισχυρή κοινωνική ευαισθησία της TÜV Austria. Επίσης, καθοριστική υπήρξε η συμβολή της συμβουλευτικής εταιρείας Excellence & Lean Management Consultants, η οποία παρείχε τις υπηρεσίες της καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πιστοποίησης.