Πιθανή η συνέχεια επιδοτήσεων στο ρεύμα τον Σεπτέμβριο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο άφησε μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης. «Δεν αποκλείω να υπάρχουν επιδοτήσεις και τον Σεπτέμβριο στους λογαριασμούς ρεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Την οριστική απάντηση θα την ξέρουμε προς το τέλος του Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τις τιμές των παρόχων», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης. Αν χρειαστεί επιδότηση θα υπάρξουν κονδύλια, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει γενικά το ενδεχόμενο των επιδοτήσεων στο ρεύμα στο μέλλον ο κ. Σκυλακάκης απάντησε «αυτό το απαντήσαμε με πράξεις».

Τέλος, ο υπουργός μίλησε για την έντονη εποχικότητα που χαρακτηρίζει πλέον την αγορά ενέργειας καθώς «η ζήτηση στο ρεύμα το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται. Έχουμε 4-5 γιγαβάτ το φθινόπωρο, 5-6 το χειμώνα, 3,5-5 την άνοιξη και 7,5 με 10 ή 11 το καλοκαίρι. Αυτή η πολύ μεγάλη ζήτηση μας σπρώχνει εποχικά σε υψηλές τιμές το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
11 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας: Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, η δίκαιη λαϊκή οργή δεν μπορεί να «νοθευτεί»
10 Μαρτίου, 2025
Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού
10 Μαρτίου, 2025
Ματ Ντέιμον για «Οδύσσεια»: «Τα γυρίσματα πάνε πολύ καλά»
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Ελλάδος: Με Καρέτσα οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα playoffs του Nations League
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο: «Κενές οι κατηγορίες της Δύσης περί ρωσικής δολιοφθοράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»
10 Μαρτίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025