Πλακιωτάκης: Έτοιμα τα λιμάνια για κρουαζιέρες με ασφάλεια – 7 νέοι προβλήτες στο Λαύριο

«Η Ελλάδα κινήθηκε ταχύτερα, σε σχέση με άλλα κράτη, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας της κρουαζιέρας», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Celestial Cruises. 

«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναθεωρήθηκαν, με βάση την εμπειρία του 2020 και την εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων, μετά από συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, τους ειδικούς επιστήμονες, αλλά και τους φορείς της κρουαζιέρας. Τα λιμάνια μας έχουν έτοιμα ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid, ενώ ολοκληρώθηκε η κατηγοριοποίηση τους σε λιμάνια έναρξης, λιμάνια ενδιάμεσων προορισμών και λιμάνια καταφυγής, για όσα πλοία αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Οι κάτοικοι των νησιών μας εμβολιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, χάρη στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», κάτι που δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους τους νησιώτες, αλλά και για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε εγκαίρως ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας επιβατών και πληρωμάτων και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα 40 περίπου κρουαζιερόπλοια που θα δραστηριοποιηθούν στις Ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι. Η κρουαζιέρα νικά την πανδημία και επανεκκινεί, από το Λαύριο, με πολλά και σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό, την οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του λιμένος του Λαυρίου, πολύ σύντομα θα εγκρίνουμε την δημιουργία νέων 7 πλωτών προβλητών, που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 200 σκάφη αναψυχής. Σε μία περίοδο που πραγματοποιούνται εργασίες στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, οι νέοι προβλήτες θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της φιλοξενίας σκαφών αναψυχής, αναβαθμίζοντας ταυτοχρόνως το λιμάνι του Λαυρίου».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Κίεβο κατέρριψε 130 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία
15 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025
«Θρίλερ» με την εξαφάνιση γνωστής εικαστικού – Το κύκλωμα με τα κρυπτονομίσματα και η εταιρεία «φάντασμα» στην Πολωνία
15 Μαρτίου, 2025
Πόρτο Ράφτη: Τρόμος στα χέρια διαρρηκτών για δύο ηλικιωμένους – «Μη μιλήσεις καθόλου, αλλιώς σε σφάξαμε»
15 Μαρτίου, 2025
Βρέθηκε ο 20χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Αθήνα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
15 Μαρτίου, 2025
Λάρισα: Επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα στο κέντρο της πόλης – Του επιτέθηκαν γιατί φορούσε μπλούζα ομάδας
15 Μαρτίου, 2025