Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και συνεχίζει να τα προστατεύει

«Δεν είναι τυχαία η προπαγανδιστική προσπάθεια της Τουρκίας, που επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει τους θύτες ως θύματα, είναι πραγματικά λυπηρό το ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα, που αντί να στηρίξουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αντί να συμβάλλουν στην προβολή της αλήθειας, είτε υιοθετούν την προπαγάνδα αυτή, είτε – πάντως- δεν την αντικρούουν», τόνισε σήμερα, Παρασκευή (14/1) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την τελετή ορκωμοσίας 95 νέων Λιμενοφυλάκων της Εκπαιδευτικής Σειράς 2019 – 2020 που πραγματοποιήθηκε παρουσία του του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναυάρχου Λιμενικού Θεόδωρου Κλιάρη, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας απευθυνόμενος στου νέους λιμενοφύλακες είπε ότι «η στιγμή αυτή είναι ξεχωριστή για τον κάθε έναν από εσάς καθώς εντάσσεστε στο δυναμικό του Σώματος σε μία εποχή που το Λιμενικό αλλάζει, εξελίσσεται, προσαρμόζεται και εκσυγχρονίζεται».

«Θέλω, λοιπόν, σήμερα», σημείωσε, «να σας βεβαιώσω ότι συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος, ότι συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν σε αυτό, ότι συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Για μας, η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και συνεχίζει να τα προστατεύει, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε δεν αρέσει».

«Είμαι βέβαιος», είπε ακόμη ο κ. Πλακιωτάκης, «ότι όχι μόνο θα αγαπήσετε τον χώρο του οποίου αποτελείτε πλέον μέλη, αλλά και θα τον κάνετε τρόπο ζωής, θα τον ενισχύσετε και με τη δράση και τις γνώσεις σας, θα συμβάλλετε στη βελτίωση του και θα τον πάτε μακρύτερα από το σημείο που τον παραλαμβάνετε σήμερα».

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ενώ -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Α’ υπαρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Ισάκογλου Νικόλαος, ο Β’ υπαρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Αλεξανδράκης Γεώργιος, καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

-Ad-