Πλατανιώτη: Πέρσι έχασα το μετάλλιο και είπα ότι θα πάω στην Ντόχα να πάρω το χρυσό

«Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα. Δουλεύω πολύ σκληρά και βάζω διαφορετικούς στόχους» είπε μεταξύ άλλων η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Με δύο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο, αλλά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ελεύθερου προγράμματος στο ντουέτο μαζί με την Σοφία Μαλκογεώργου, επέστρεψε από το 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα η Ευαγγελία Πλατανιώτη, γράφοντας ιστορία για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση.

Την Κυριακή (11/2) οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έφτασαν στην Ελλάδα, λαμβάνοντας θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο. Στις δηλώσεις της, η Πλατανιώτη υποστήριξε ότι είχε πάει αποφασισμένη για το χρυσό μετάλλιο.

«Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα. Δουλεύω πολύ σκληρά και βάζω διαφορετικούς στόχους. Τα τελευταία 2 χρόνια είχα στόχο το χρυσό. Δεν ήρθε πέρυσι, φέτος δεν θα γινόταν να το αφήσω να περάσει έτσι.

Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς για 4η φορά. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, δεν είχαμε δουλέψει τόσο πολύ το ντουέτο, αλλά πήγαν όλα όπως έπρεπε και θα είμαστε στο Παρίσι.

Το «σκέφτομαι να τα παρατήσω» το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής. Κάθε αποτυχία μου με έκανε πιο δυνατή. Πέρυσι που έχασα το μετάλλιο στη Φουκουόκα είπα στην προπονήτριά μου θα πάω στην Ντόχα να πάρω το χρυσό».

-Ad-