Πλεύρης στο newsique για το ποδόσφαιρο: Θα κριθούμε από τα μέτρα – Ποια τα επόμενα βήματα

Κρίσιμες είναι οι ώρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει εχθές, Πέμπτη, από το βήμα της Βουλής -σχολιάζοντας την αλλαγή του νόμου περί πολυϊδιοκτησίας- ότι θα παρθούν σκληρές αποφάσεις αν δεν σταματήσουν οι αναταραχές.

Το newsique, επικοινώνησε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος ανέλυσε «την επόμενη μέρα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφορικά με την τροπολογία της κυβέρνησης, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Πλεύρης σχολίασε ότι: «μετά την τροπολογία που φέραμε, όπου πραγματικά δεν είναι ευχάριστο να χρειάζεται να παρεμβαίνεις προκειμένου να μη γίνουν κοινωνικές αναταραχές, θα κριθούμε από τα μέτρα τα οποία θα πάρουμε, έτσι ώστε το ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει ένα κανονικό πρωτάθλημα».

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ, στάθηκε και στα επόμενα που θα γίνουν, προκειμένου το πρωτάθλημα να γίνει «κανονικό»:  «Η εντολή του Πρωθυπουργού και ο στόχος μας είναι το προσεχές διάστημα να υπάρξει συνεργασία με την FIFA και την UEFA, ώστε επιτέλους να αποκτήσουμε και εμείς ένα κανονικό πρωτάθλημα».

Τα μέτρα και η προειδοποίηση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Σήμερα προειδοποιώ ξανά όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η Βουλή έχουν τρόπο να προστατεύσουν την κοινωνία και θα απαντήσουν κατάλληλα. Ο αθλητισμός είναι υγεία, επικοινωνία, διάσκέδαση, υπάρχει για να ενώνει κι όχι για να χωρίζει τους ανθρώπους».

«Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό αλλά οι μειωμένοι φόροι, οι περισσότερες δουλειές, τα καλά νοσοκομεία, τα καλά σχολεία τα καλά είναι πολύ πιο σημαντικά από ό,τι είναι το ποδόσφαιρο».

Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Super League

Μίλησε ακολούθως για μια ύστατη ευκαιρία συνεννόησης που κρύβεται όπως είπε πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα.

«Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης και κοινών αποφάσεων με την ευθύνη και της FIFA και της UEFA. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους.

Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Super League γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα.

Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στη FIFA και την UEFA και οι πρόεδροί τους θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουμε από κοινού ένα μνημόνιο ανάταξης και ανασύνταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνή παρακολούθηση. Με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια θα γίνει προσπάθεια ανασύνταξης του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια εσόδων και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες».

Και πρόσθεσε: «Ο θεσμός των ξένων διαιτητών, το VAR, παρά τα προβλήματά του, είναι εργαλεία τα οποία είχαμε στηρίξει όταν ήμασταν στην Αντιπολίτευση. Κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Αποδεικνύεται, όμως, δυστυχώς, ότι δεν ήταν αρκετά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με τρόπο δραστικό το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα έχουμε την ευκαιρία για όλα αυτά και όταν επισκεφθούμε και μας επισκεφθούν οι ιθύνοντες της UEFA και της FIFA, να πούμε πολλά περισσότερα από την επόμενη εβδομάδα»

Υπογράμμισε: «Αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν κρυβόμαστε πίσω από το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου όταν απειλείται η κοινωνική η ειρήνη και η κοινωνική συνοχή».