Ποδοσφαιρική συγκίνηση! Ο Μέσι και η Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου

Μετά από έναν επικό τελικό η Αργεντινή του Μέσι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας τον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ! Απίστευτες ανατροπές από την κάτοχο του τίτλου Γαλλία με τον Μπαπέ να σημειώνει χατ-τρικ, όμως δεν ήταν αρκετό!

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Αργεντίνοι ήταν πιο ψύχραιμοι και πέτυχαν μια τεράστια και ιστορική νίκη που τους καθιστά νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και τον Μέσι απόλυτο “κατακτητή” όλων των μεγάλων τίτλων!

Σε έναν από τους συγκλονιστικότερους τελικούς όλων των εποχών, η Αργεντινή επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι της Γαλλίας και κατέκτησε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο κανονικός αγώνας τελείωσε 2-2 και η παράταση 3-3, ωστόσο, στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε την εκτέλεση του Κομάν, ενώ ο Τσουαμενί ήταν άστοχος.

Δύο γκολ πέτυχε ο Μέσι, ενώ χατ τρικ για τους Γάλλους ο Μπαπέ.
Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης η Αργεντινή μπήκε πιο ψυχωμένη, πιο αποφασιστική και πιο διαβασμένη παίρνοντας προβάδισμα 2 γκολ στο 36. Πρώτα με πέναλτι του Μέσι, έπειτα από ένα αμφιλεγόμενο σφύριγμα, και ακολούθως με τον Ντι Μαρία που εκτέλεσε υποδειγματικά μια εξαιρετική αντεπίθεση.
Κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο όλα έδειχναν πως η Αλμπισελέστε θα φτάσει χωρίς πολλές συγκινήσεις στην κατάκτηση του τροπαίου, οι Γάλλοι μπήκαν ξανά στο ματς εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Πρώτα με ένα εύστοχο πέναλτι του Κιλιάν Μπαπέ και ακολούθως με ένα σπουδαίο γκολ, σπάνιας ομορφιάς από τον ίδιο!
Ο τελικός στην παράταση και όλα ανοιχτά! Η Αργεντινή μοιάζει να παίρνει ξανά τα πάνω της μετά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης. Ο Μέσι σκοράρει για το 3-2, όμως ο Μπαπέ και οι Γάλλοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Δεν θα αργήσει το 3-3 ξανά με εύστοχο πέναλτι του Μπαπέ και όλο το Μουντιάλ κρίνεται στα πέναλτι.

Εκεί, οι δύο σούπερ σταρ εκτέλεσαν πρώτοι και στη συνέχεια ήρθε οι ώρα για τους… βοηθούς τους. Ο Κομάν νικήθηκε από τον Μαρτίνες, ο Πάουλο Ντιμπάλα έκανε το 2-1 και ο Ορελιέν Τσουαμενί αστόχησε.

Ο Λεάντρο Παρέδες σκόραρε για την Αργεντινή, ο Κολό Μουανί πέτυχε το δεύτερο των Γάλλων και ο Μοντιέλ που έκανε το χέρι για το 3-3 διόρθωσε το λάθος του με ένα ακόμα πιο ιστορικό πέναλτι, που έστεψε πρωταθλήτρια κόσμου την Αργεντινή για τρίτη φορά στην ιστορία και πρώτη από το έπος του Ντιέγκο Μαραντόνα το 1986.