Ποια είναι η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου μια γυναίκα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα είναι η νέα επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά και γι αυτό τον λόγο, είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ένωσης, από το 2018. Έχει συνδράμει σημαντικά στο να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της αναπηρίας και της κακοποίησης που έρχονται αντιμέτωποι οι ανήλικοι στη χώρα μας. Μάλιστα, η ίδια έχει ταξιδέψει και έχει βρεθεί ακόμη και σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπως ακριτικές κοινότητες στον Έβρο, προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο.

Η φιλανθρωπική δράση

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, είναι μία γυναίκα που έμπρακτα, με κάθε τρόπο, έχει συνδράμει στην βελτιστοποίηση δομών και υποδομών που σχετίζονται με τα παιδιά. Έτσι, έχει προσφέρει σύγχρονο εξοπλισμό στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, έχει προχωρήσει σε διαμόρφωση σχολικών γηπέδων ενώ παράλληλα, έχει προσφέρει εξοπλισμό και αθλητικά είδη σε περιπτώσεις που ήταν ανάγκη.

Η ιστορία της οικογένειας Mαρτίνου

Η οικογένεια Μαρτίνου, αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά ονόματα εφοπλιστών, στο χώρο της ναυτιλίας. Όλα ξεκίνησαν από την Αθηνά – Νουνού Μαρτίνου, η οποία μάλιστα, θεωρούνταν για πολλά χρόνια μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες στην Ευρώπη και πολύ καλή φίλη της Βασίλισσας Ελισάβετ. Έπειτα, η αυτοκρατορία που η ίδια είχε χτίσει βήμα – βήμα, αφέθηκε στα χέρια των γιων της Ανδρέα και Θανάση και τα ηνία ανέλαβαν τα παιδιά τους, Νικόλας, Γιάννης, Ντίνος και Ανδρέας. Το 1971, η ίδια αποφάσισε να πάρει ξανά στα χέρια της ό,τι είχε χτίσει και έτσι μαζί με τους γιους της, ίδρυσαν την εταιρεία Thenamaris Ships Management.

Το 1997, ο Ανδρέας Μαρτίνος δημιούργησε την εταιρεία Minerva Marine. Γνωρίστηκε με την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, με την οποία παντρεύτηκαν και απέκτησαν τρία παιδιά τα οποία ονομάζονται Αταλάντη, Κίκος και Αλίκη. Η ίδια μάλιστα, έχει γίνει και γιαγιά από τις κόρες της, Αλίκη και Αταλάντη.