Ποια ήταν η Μπουμπού Παπαδομανωλάκη – Αδελφική φίλη και κουμπάρα της Ντόρας Μπακογιάννη

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της αδελφικής φίλης και κουμπάρας της Ντόρας Μπακογιάννη, Αντωνία Μπουμπού Παπαδομανωλάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 28/12.

Όπως ανέφερε το zarpanews.gr, η Μπουμπού Παπαδομανωλάκη πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, σε ηλικία 69 ετών και σημειώνει πώς ήταν πολύ γνωστή για την προσφορά της και το έργο της στην τοπική κοινωνία.

Η Παπαδομανωλάκη γεννήθηκε το 1953 στα Χανιά και ήταν κόρη του Μιχάλη Μποτωνάκη, ο οποίος ήταν από το 1942 πολύ καλός φίλος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, φιλόλογο και γυμνασιάρχη.

Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη γαλλική φιλολογία, και ύστερα γνώρισε και παντρεύτηκε τον Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκη, γνωστό γιατρό και ακτινολόγο στα Χανιά.

Με τον Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκη, δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια με δύο παιδιά τον Δημήτρη και τη Μαρία, και αυτή η οικογένεια επεκτάθηκε με τα τρία τους εγγόνια.

Στη ζωή της ασχολήθηκε με πάρα πολλά πράγματα, καθώς υπήρξε προϊστάμενη στη ΔΕΗ Χανίων, δημοσιογράφος στον “Κήρυκα Χανίων” και διευθύντρια στα ΚΕΚ Ιδέα.

Επιπλέον, υπήρξε μέλος σε:

Λυκείου Ελληνίδων

ΚΕΔΚΕ

Δήμου Βουκολιών

Φιλολογικού συνδέσμου Χρυστόστομος

Η Μπουμπού Παπαδομανωλάκη έκανε πάντα αισθητή την παρουσία της στα Χανιά, καθώς υπήρξε συγγραφέας και συνεπιμελήτρια του βιβλίου Γαία Χανίων από τις εκδόσεις Οίτυλο.

Με την Ντόρα Μπακογιάννη είχε μία πολύ στενή σχέση, καθώς ήταν παιδικές φίλες, και επιπλέον το 2018, η Ντόρα και η εγγονή της, Ντοράκι, βάπτισαν την εγγονή της Μπουμπούς, Μαρία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Blue Horizon: Απολογήθηκαν ύπαρχος και ναύκληρος για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη – «Μου φάνηκε επικίνδυνος»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Λαμία: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στην μπανιέρα του – Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Τραμπ: «Η Ευρώπη να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας» – H ειρήνη «δεν πρέπει να σημαίνει παράδοση», λέει ο Μακρόν
25 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγγενής θύματος ζητεί να παραδοθούν άμεσα τα βίντεο που ετεροχρονισμένα προσκομίστηκαν στον εφέτη ανακριτή
25 Φεβρουαρίου, 2025
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025