Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στον «Εθνικό Εισαγγελέα»

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε στον 59χρονο που συνελήφθη, καθώς έκανε δημόσια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και παρουσιαζόταν ως «Εθνικός Εισαγγελέας» και «Στρατιωτικός» ισχυριζόμενος ότι κυκλοφορεί με κυνηγετικά όπλα σκοπεύοντας να βλάψει κόσμο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγιών ή διχόνοιας και αντιποίηση αρχής.

Ο 59χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Η σύλληψή του έγινε την Τετάρτη (07/02) το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όταν η επίμαχη ανάρτηση υπέπεσε στην αντίληψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την έρευνα της οποίας προέκυψε ο ίδιος συνδέεται με ομάδες, όπως οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο 59χρονος δήλωσε ότι είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Βόρεια Γερμανία, ενώ αναφερόμενος στο σχόλιο που έγραψε και οδήγησε στη σύλληψή του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ κι ότι είχαν προηγηθεί «απειλητικά σχόλια» εις βάρος του από χρήστες του Διαδικτύου.

Σε ό,τι αφορά τις υποτιθέμενες ιδιότητές του ανέφερε ότι είναι μέλος μία «κοινότητας» που υπερασπίζεται το Σύνταγμα και στο πλαίσιο αυτό κατέχει τα συγκεκριμένα «αξιώματα»

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
14 Μαρτίου, 2025
Ηγετικό στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από ιρακινές δυνάμεις
14 Μαρτίου, 2025
Η Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα
14 Μαρτίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-74: Κόκκινο το ντέρμπι
14 Μαρτίου, 2025
Αντιρώσος ακτιβιστής δολοφονήθηκε στην Οδησσό
14 Μαρτίου, 2025
Τζιν Χάκμαν: Σε ποιον αφήνει περιουσία 80 εκατ. δολαρίων
14 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που χτυπούσε την 22χρονη σύντροφό του για να τον πληρώνει
14 Μαρτίου, 2025
Φρίκη στο Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον πατριό και τον αδερφό της για ασέλγεια στην ανήλικη αδερφή της
14 Μαρτίου, 2025
ΣτΕ: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου 2025 η συζήτηση για τον νέο φορολογικό νόμο
14 Μαρτίου, 2025
Διώξεις για τα βίντεο από τα Τέμπη
14 Μαρτίου, 2025