Απολογία στον ανακριτή των συλληφθέντων για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για πέντε άνδρες, και πιο συγκεκριμένα για τρεις Έλληνες (65, 49 και 44 ετών) καθώς και για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 50 και 23 ετών αντίστοιχα. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας δερματολόγος. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ποινικολόγος για την πρόταση Εισαγγελέα στην υπόθεση Κολωνού: Πού οδηγεί η απόρριψη της κατηγορίας

«Η εισαγγελική πρόταση αποδόμησε το κατηγορητήριο, τουλάχιστον ως προς τις βαρύτερες των κατηγοριών», επισήμανε ο ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις» και τους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, αναφερόμενος στην υπόθεση του Κολωνού και την πρόταση του εισαγγελέα να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κύριες κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας, διότι δεν αποδείχθηκαν στην ακροαματική διαδικασία.

Ενώ πρόσθεσε, ανάμεσα σε άλλα:

«Η βαρύτερη απ’ όλες ήταν η κατηγορία του βιασμού. Εδώ λοιπόν η πρόταση λέει ότι εφόσον δεν απεδείχθη ότι ασκήθηκε βία, άρα δεν κάνει πρόταση να καταδικαστεί για βιασμό. Παρακάμπτοντας βεβαίως και την τελευταία παράγραφο του άρθρου 336 που προβλέπει και τιμωρεί τον βιασμό, το οποίο τιμωρεί επίσης εάν η συνεύρεση έγινε χωρίς τη συναίνεση.

Δηλαδή, και αν δεν απεδείχθη ότι ασκήθηκε βία -που είναι ένα τεράστιο θέμα εάν η παρουσία και μόνο ενός γυμνού άνδρα δίπλα σε ένα 11χρονο παιδί- εάν και μόνη η γυμνή του παρουσία του σώματός του, δεν είναι άσκηση βίας, Είναι δυνατόν να διανοηθούμε ότι ένα 11χρονο παιδί δεν αισθάνεται δέος, δεν αισθάνεται περιστολή, δεν αισθάνεται αδυναμία να αντιδράσει, δεν αισθάνεται απειλημένο, φόβο, αμηχανία, αδυναμία να αντιδράσει, εγκλωβισμό.

Όλα αυτά τα στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει η βία μέσα στο ίδιο το έγκλημα, ειδικά σε αυτή την περίπτωση, στις συνθήκες που τελέστηκε.

Τώρα, όσον αφορά τη συναίνεση, το να μην κάνει πρόταση η κυρία εισαγγελεύς να δικαστεί, τουλάχιστον να τιμωρηθεί για πράξη γενετήσια χωρίς τη συναίνεση, αποδέχεται αυτό που είπε ο κατηγορούμενος ότι υπήρχε ένας έρωτας. Τελικώς κερδοσκοπία δεν υπήρχε, βία δεν υπήρχε. Υπήρχε αυτό το οποίο είπε ο κατηγορούμενος, Ένας άδολος έρωτας πλην απαγορευμένος, λόγω της ηλικίας. Αλλά κατά τα άλλα ένας έρωτας υπήρχε. Εκεί οδηγεί η απόρριψη της κατηγορίας από την εισαγγελική πρόταση του βιασμού (…)

Δεν χρειάζεται περισσότερα αποδεικτικά μέσα από το γεγονός καθαυτό – το γεγονός ενός 11χρονου κοριτσιού, στο οποίο δεν ασκήθηκε βία, δεν έγινε εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής του από κερδοσκοπία. Όλα αυτά τα αρνείται εισαγγελική πρόταση. Άρα τι μένει; Μένει μόνον μια διευκόλυνση του να εκδίδεται. Προϋποθέτει η εισαγγελική πρόταση, με τη διευκόλυνση να εκδίδεται ότι αυτό το παιδί είχε ήδη αυτοβούλως αποφασίσει να εκδίδεται και ότι απλώς το διευκόλυνε, δεν το παρότρυνε, δεν το εξώθησε».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΚΚΕ: Με αφορμή και την εκλογή του ΠτΔ εξελίσσεται το γνωστό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι υπέρ των θεσμών του διεφθαρμένου κράτους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωράκι εν μέσω σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κρήτη: Αγωνία για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή με μηνιγγίτιδα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αθήνα: Σοκάρει η περιγραφή γυναίκας που έπεσε θύμα του οδηγού ταξί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αστυνομικός της Βουλής: Σε 10 ημέρες η σύζυγός του αναμένεται να φέρει στη ζωή το έκτο της μωρό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Δένδιας: Οι νατοϊκές ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα, δεν συγχωρείται άλλη προσέγγιση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αναδρομικά: Πάγο στην επιστροφή των δώρων για τους συνταξιούχους βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σερβία: Συλλήψεις 15 υπόπτων για διαφθορά μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης Ομπρένοβατς
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή για το στυγερό έγκλημα η 34χρονη στην Πιερία – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
12 Φεβρουαρίου, 2025