Ποιοι είναι οι 6 που κατηγορούνται μαζί με την Εύα Καϊλή

Σαν βόμβα έσκασε το σκάνδαλο διαφθοράς Ευρωπαίων αξιωματούχων και υψηλόβαθμων στελεχών από το Κατάρ.

Μαζί με την Εύα Καϊλή, η οποία πέρασε το βράδυ της στο κρατητήριο, αυτή τη στιγμή κατηγορούνται ακόμα έξι άτομα, άναμεσα στα οποία βρίσκεται και ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας.

Ας δούμε ποια είναι τα άτομα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εμπλέκονται είναι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι συνεργάτης του πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή και ιδρυτή της ΜΚΟ «Fight Impunity» Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος έχει συλληφθεί και αυτός για εμπλοκή στο σκάνδαλο χρηματισμού.

Συνελήφθη επίσης ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βινσεντίνι, ο οποίος στο παρελθόν κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC).

Οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν περάσει χειροπέδες και στον διευθυντή της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «No Peace Without Justice», Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα.

Ενώ μαζί με τον Πανκέρι, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη σύζυγό του και την κόρη του.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των βελγικών Αρχών συνεχίζονται, με δύο ακόμα πρόσωπα να βρίσκονται στο στόχαστρο. Ειδικότερα, έγιναν έρευνες στα σπίτια και τα γραφεία συνεργατών των Βέλγων ευρωβουλευτών Μαρί Αλένα και Μαρκ Ταραμπέλα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, αναφέρει ότι στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών Αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, FIFA, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι “επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα“.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι αποκαλύψεις για εμπλοκή της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, προκάλεσαν την άμεση διαγραφή της τόσο από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όσο και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Εύα Καϊλή: Πώς έγινε η σύλληψη της

Οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 17 έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων και στην οικία της κ. Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας “L’Echo“, η Εύα Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν “τσάντες με χαρτονομίσματα”.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η κ. Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία. Οι ανακριτές συνέλαβαν και τον πατέρα της κ. Καϊλή, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βραζιλία: Δώδεκα φοιτητές σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην πολιτεία του Σάο Πάολο
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ασφυκτική πίεση Τραμπ σε Ζελένσκι – «Θα υπογράψει σύντομα τη συμφωνία για τα ορυκτά», λέει ο Λευκός Οίκος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: «Δεν αιτηθήκαμε την εξαίρεση της κυρίας Λεονταρή, την εμπιστευόμαστε» λένε οι γονείς
21 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο ατύχημα στην Καλλιθέα – Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Ψύχος διαρκείας μέχρι τη Δευτέρα – Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ζάκυνθος: Το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη συμβολαιογράφο που δολοφονήθηκε στο σπίτι της
21 Φεβρουαρίου, 2025