Ποιοι είναι οι Μαύροι Πάνθηρες που «τρομάζουν» στις πλατείες της Αττικής

Μαύροι Πάνθηρες: Νέο σχέδιο αστυνόμευσης στην Αττική έχει τεθεί σε εφαρμογή απο χθες και μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει τους «Μαύρους Πάνθηρες» και την δράση τους σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, «έξυπνες» φορητές ηλεκτρονικές συσκευές για την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και διωκτικών εγγράφων που εκκρεμούν εις βάρος τους.

Μαύροι Πάνθηρες: Το νέο πλάνο αστυνόμευσης τις αστικές γειτονιές της Αθήνας, ήρθε κατόπιν της αποτίμησης του προηγούμενου, που δεν είχε αποδώσει τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα.

Σε έξαρση η εγκληματικότητα

Οι ληστρικές εισβολές σε σπίτι ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή όπως και στα Καλύβια, δύο ληστείες σε κεντρικούς δρόμους των Εξαρχείων και του Συντάγματος είναι μερικά από τα πολλά περιστατικά που αποδεικνύουν την έξαρση συγκεκριμένων κατηγοριών εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Αποτέλεσμα των συσκέψεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ήταν οι σημαντικές αλλαγές και το νέο πλάνο δράσης με στόχο την μείωση της εγκληματικότητας. Ήδη από χθες, οι αστυνομικές δράσεις επικεντρώθηκαν στη Δυτική Αττική, στα «σύνορά» της με τα βόρεια προάστια όπως και τον Πειραιά.

Νέες υπηρεσίες για την προστασία του πολίτη

Νέες εστιασμένες και μικρότερης γεωγραφικής εμβέλειας αστυνομικές επιχειρήσεις και περιπολίες αποτελούν το πρώτο «βήμα» του νέου σχεδίου.

Οι εξειδικευμένες αστυνομικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιούνται συνδυαστικά με την χαρτογράφηση των εγκληματογόνων τημημάτων της πόλης, ανά είδος αδικημάτων που παρατηρούνται σε αυτά.

Πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής, βάσει στοιχείων, παρουσιάζουν αύξηση σε αρκετές κατηγορίες αδικημάτων αλλά, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, η περιοχή «εξάγει» δράστες, κακοποιούς και παράνομες δραστηριότητες σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Ήδη στην εν λόγω περιοχή δρουν συνολικά οκτώ Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), οι οποίες άμεσα θα διπλασιαστούν.

Στόχος των προαναφερθέντων ενεργειών να δημιουργηθεί ένα αστυνομικό «δίχτυ» ώστε να παρεμποδιστεί και τελικά να αποτραπεί η μετακίνηση δραστών και ποινικά κολάσιμων ενεργειών, με την συμβολή αυστηρών ελέγχων, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες σε κεντρικούς και παρακαμπτήριους οδικούς άξονες, που οδηγούν σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οι «Μαύροι Πάνθηρες» στις πλατείες

Στο νέο σχέδιο αστυνόμευσης της πόλης των Αθηνών περιλαμβάνονται και οι πάνοπλοι αστυνομικοί με τα κλειστά φορτηγάκια, «Μαύροι Πάνθηρες», οι οποίοι εγκαταλείποντας την περιφρούρηση τουριστικών περιοχών, μετακινούνται σε πλατείες του κέντρου.

Τέτοιες περιοχές είναι εκείνη του Αγίου Παντελεήμονα, Καραϊσκάκη, Αττική, Αγίου Ελευθερίου, στις οποίες η περιπολία θα είναι κυκλική, θα μένουν στάσιμοι και θα μετακινούνται σε άλλες.

Η αξιολόγηση του νέου πλάνου δράσης θα αξιολογείται ανά δέκα ημέρες με την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εγκληματικότητας ανά γεωγραφική περιοχή και αναλόγως των δεδομένων θα θα αναπροσαρμόζεται.

Προσθήκες ή αφαιρέσεις θα πραγματοποιούνται ενώ θα υπάρχει μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων, όπου αυτή απαιτείται.

-Ad-