Ποιος είναι ο 53χρονος κακοποιός που συνελήφθη μετά από 17 χρόνια για τη ληστεία σε τράπεζα

Το «ριφιφί» με λεία 4 εκατ. ευρώ, που είχε γίνει το Πάσχα του 2008 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κηφισιά, εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με την ταυτοποίηση ενός αλλοδαπού.

Ο 53χρονος άνδρας από το Κόσοβο (με τα δύο ονόματα) ήταν ένας από τους δράστες του ριφιφί στην τράπεζα της Λεωφόρου Κηφισιάς.

Πρόκειται για ποινικό σεσημασμένο στο Κόσοβο, στη Γερμανία και στη Γαλλία -έγκλειστος εκεί για κλοπές- για διάφορα αδικήματα, ενώ είχε «πρωταγωνιστήσει» και σε άλλες υποθέσεις που απασχόλησαν την Αστυνομία στη χώρα μας.

Οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν ήδη ενημερώσει τις Γαλλικές αρχές για την εμπλοκή του 53χρονου στη διάρρηξη του 2008, μέσω της ΙΝΤΕΡΠΟΛ και σε βάρος του, σχηματίζεται δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών.

Το χρονικό

Το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης του 2008, λίγο μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας ενόψει του Πάσχα, η ομάδα του 53χρονου απέκτησε πρόσβαση παραβιάζοντας αρχικά ένα παράθυρο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά. Ακολούθως, οι δράστες πήγαν στο υπόγειο και συγκεκριμένα στο θησαυροφυλάκιο με τις θυρίδες και το κεντρικό χρηματοκιβώτιο, όπου άνοιξαν τρύπα διαστάσεων 0,4 x 0,5μ. και εισήλθαν σε αυτό.

Αφού εντόπισαν το κεντρικό χρηματοκιβώτιο, το παραβίασαν και αφαίρεσαν από μέσα το χρηματικό ποσό των 364.100 ευρώ.

Η μεγάλη λεία όμως ήταν στις 66 θυρίδες που παραβιάστηκαν, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απώλεια κοσμημάτων, ρολογιών, χρυσών λιρών και τιμαλφών, των οποίων η αξία ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

Οι δράστες πριν από τη διαφυγή τους φρόντισαν να αφαιρέσουν και το σύστημα καταγραφής από το κλειστό κύκλωμα βιντεοσκόπησης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή του σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρίστος Δοξιάδης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας
16 Μαρτίου, 2025
Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις PISA στα σχολεία
16 Μαρτίου, 2025
Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες η νέα αύξηση
16 Μαρτίου, 2025
Συγχαρητήρια από Γεραπετρίτη και Ζαχαράκη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Ιωάννη
16 Μαρτίου, 2025
Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε ο Φριτς Σέρερ
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε την 20χρονη σύντροφό του
16 Μαρτίου, 2025
Γιάννης Μπέζος: «Δεν πολυβλεπόμαστε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου»
16 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025