Ποιος είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή: Από τις Άλπεις στα κρατητήρια

Μοίραζαν τη ζωή τους μεταξύ Ελλάδας, Βρυξελλών και Ιταλίας. Τώρα, η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της μοιράζονται τις ίδιες βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εύα Καϊλή:«Ως προς τις αρχές και τις αξίες στη ζωή μας τα βλέπουμε από την ίδια πλευρά. Είμαστε εύκολοι. Δεν προσπαθούμε να προσχεδιάσουμε τα πάντα» είχε πει η Εύα Καϊλή ερωτώμενη για τον σύντροφό της.

Ο λόγος για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Τον Ιταλό σύντροφο της Εύας Καιλή, που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο πλαίσιο βελγικών ερευνών για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ποιος είναι ο σύντροφος της Καϊλή

Οκτώ χρόνια μικρότερός της, ο λατίνος με το μεσογειακό ταμπεραμέντο, δε δίσταζε να πέφτει στα πατώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να υποστηρίξει τις ιδέες του. Θεωρείται έμπειρος κοινοβουλευτικός Σύμβουλος, που μαχόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατεβαίνοντας ακόμη στους δρόμους για να διαδηλώσει. Τυπικά εργαζόταν ως ο βοηθός του Ιταλού ευρωβουλευτή των σοσιαλιστών, Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, του ανθρώπου που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δωροδοκίας.

«Και στην Ιταλία υπάρχουν ωραίες γυναίκες. Εκείνο που μας ένωσε ήταν η αγάπη μας για την πολιτική» είχε δηλώσει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Ο 36χρονος Τζιόρτζι γνώρισε την 44χρονη Εύα Καϊλή, στις Βρυξέλλες πριν από 5 χρόνια. Έγιναν ζευγάρι, τρία χρόνια αργότερα, το 2020, ενώ την περίοδο του κορωνοϊού και της καραντίνας, υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης και ήρθε στη ζωή τους η πρώτη τους κορούλα.

Η τηλεργασία και οι πολλές ώρες που μοιράστηκαν στο σπίτι τους στην Ελλάδα, βοήθησε ώστε να αποκτήσουν τον Φεβρουάριο 2021 ένα κοριτσάκι, το οποίο ονόμασαν Αριάδνη.

«Για το όνομα ήθελα να έχει ελληνικό, να έχει ελληνικές ρίζες. Κι εκείνος ήθελε να λειτουργεί και στην ιταλική γλώσσα. Το Αριάδνη στα ιταλικά λοιπόν είναι Αριγιάννα» είχε αναφέρει η Εύα Καϊλή.

Μέχρι τότε, οι δυο τους είχαν προλάβει να ζήσουν αμέτρητες ανέμελες στιγμές, χωρίς να φαίνεται να νοιάζονται για τα έξοδα. Στιγμιότυπα από τις διακοπές τους με σκάφος στην Ιταλία, ανέβαιναν ασταμάτητα στα social media.

Με τον 36χρονο δεινό ιστιοπλόο όργωναν την μεσόγειο. Τζιόρτζι και Καϊλή είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στη Σαρδηνία αλλά και τους Παξούς.

«Έχω κάνει μαθήματα ιταλικών. Εκείνος ελληνικών αλλά συνεννοούμαστε καλύτερα στα αγγλικά. Η μικρή μας πρέπει να μάθει τρεις γλώσσες για να μιλάμε» είχε πει η Εύα Καϊλή.

Λάτρης των ακριβών αυτοκινήτων ο 36χρονος άλλοτε πόζαρε μέσα σε κάμπριο και άλλοτε σε λευκά τζιπ στις χειμερινές διακοπές στο Montblanc.

Με κάθε ευκαιρία απολάμβανε το σκι στις χιονισμένες Άλπεις με καλούς φίλους  ή κανόνιζε μικρές ταξιδιωτικές αποδράσεις πάντα με την σύντροφο του στο πλάι, με αγαπημένο τους προορισμό φυσικά την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ.

Το προφητικό σχόλιο

Από τις δεκάδες φωτογραφίες του στα σόσιαλ μίντια μία είναι εκείνη που βρίσκεται στο επίκεντρο τα τελευταία 24ωρα.

Τραβηγμένη πίσω στο 2018 στο Στρασβούργο με τον ίδιο να έχει γονατίσει στο πάτωμα, σαν να κάνει ισλαμική προσευχή αλλά στην ουσία συμπλήρωνε έγγραφα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περισσότερο από το ίδιο το στιγμιότυπο πάντως, τα βλέμματα τράβηξε ένα σχόλιο κάτω από την φωτογραφία που πλέον μοιάζει προφητικό.

«Από τότε που πήγες στο Κατάρ, δεν είσαι ο ίδιος» σχολιάζει ένας ακόλουθός του.

Κάτι φαίνεται πως άλλαξε εκείνη την κομβική χρονιά για τον Τζιόρτζι που επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Κατάρ και από τις διαδηλώσεις στους δρόμους βρέθηκε στο κρατητήριο την κατηγορία χρηματισμού.

Από τις Άλπεις… στο κρατητήριο

Το διαμέρισμα τους στις Βρυξέλλες ήταν ένα από τα 17 σημεία στα οποία πραγματοποίησε έφοδο η εισαγγελία του Βελγίου. Βελγικά μέσα αναφέρουν ότι μέσα στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν τσάντες με χρήματα, στέλνοντας και τους δύο στο κρατητήριο.

ΠΗΓΗ: MEGA