Ποιος θα πληρώνει το self test για τους εργαζόμενους αν χρειάζονται δύο την εβδομάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Mega Live News και αναφέρθηκε στα υποχρεωτικά self tests των εργαζομένων αλλά και το sms για την μετακίνησή μας και την ενδεχόμενη κατάργησή του νωρίτερα από το αναμενόμενο.

«Δεν θα υπάρχει SMS για την εστίαση. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή. Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σε ότι αφορά στο πότε θα εκταμιευθούν τα οι πόροι στήριξης της εστίασης είπε: «Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα από την επιστρεπτέα 7. Μέχρι 10 Μάιου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης. Όσοι μπουν 10 Μάιου στην πλατφόρμα, στόχος είναι να πάρουν τα χρήματα Μάιο. Είναι το ταχύτερο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην ιστορία».

Self tests στους εργασιακούς χώρους

Σχετικά με τα self – tests, έκανε λόγο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία του κράτους.

Μάλιστα, αποκάλυψε, ότι κάποια θα δίνονται δωρεάν κάποια μπορεί να χρειαστεί να τα πληρώνουν οι επιχειρήσεις. «Πιθανό ενδεχόμενο το ένα self – test θα το προσφέρει το κράτος και το άλλο θα το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της. Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, με κανονικό ικανό τζίρο, δεν είναι κόστος. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος».

«Ένα έναμιση μήνα θα χρησιμοποιούμε ακόμα self – test. Όταν προοδεύσουν οι εμβολιασμοί δεν θα μας είναι χρήσιμα» πρόσθεσε.

Τέλος, γνωστοποίησε, ότι αύριο θα προτείνει στην επιτροπή των ειδικών να επαναλειτουργήσει το click inside στη Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα των malls «γιατί δημιουργείται θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού» και τα κέντρα αισθητικής «που είναι αδικημένα».

-Ad-