Πολάκης: 16.519 νεκροί εκτός ΜΕΘ – Για αυτή την εκατόμβη κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν

«Πιο θλιβερή δικαίωση για αυτά που έλεγα από τον Μάιο “πως οι εφτά ασθενείς στους δέκα πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ” δεν θα μπορούσε να υπάρξει», τονίζει ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο facebook, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας έγγραφα του ΕΟΔΥ σύμφωνα με τα οποία 16.519 άνθρωποι πέθαναν από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ.

«Πιο μέγιστος εξευτελισμός του Υπουργού Πλεύρη ο οποίος προχθές στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την πανδημία, αράδιασε ένα σκασμό ψέματα και περηφανευόταν για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας, πάλι δεν θα μπορούσε να υπάρξει», προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Πολάκη με επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ ,το οποίο ειχε στα χέρια του ο Πλεύρης αλλά δεν το δημοσιοποίησε στη Βουλή, «το οποίο όμως ως Τομέας Διαφάνειας βρήκαμε και δημοσιεύουμε σήμερα», πιστοποιούνται τα εξής:

1) Από την αρχή της πανδημίας μέχρι 1/3/2022 πέθαναν εκτός ΜΕΘ 16.519 ασθενείς (εντός ή εκτός νοσοκομείου.

2) Ο μέσος όρος αναμονής των διασωληνωμενων ασθενών για να βρουν κλίνη ΜΕΘ ήταν 4,7 ημέρες

«Αυτή είναι η αποτύπωση της καταστροφικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χιλιάδες από αυτούς θα είχαν σωθεί αν χρησιμοποιούνταν τα μονοκλωνικά αντισώματα από το Γενάρη Φλεβάρη του 2021 όπως φώναζα», προσθέτει ο κ. Πολάκης.

Και καταλήγει: «Για αυτήν την εκατόμβη κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Γιατί απαλλαγή στην αποφεύξιμη ανθρώπινη απώλεια δεν υπάρχει, όσα ακαταδίωκτα και αν ψηφίσετε. Φύγετε τώρα, αποτύχατε σε όλα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη