Πολάκης: Αυτά που κάνει η κ. Νικολάου είναι απαράδεκτα, να παραιτηθεί

Την παραίτηση της Γ.Γ αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Κατά την τοποθέτηση του στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής έκανε μια σειρά από καταγγελίες για την ΓΓ Αντεγκληματικης Πολιτικής Σοφια Νικολαου, οι οποίες έμειναν αναπάντητες.

«Αυτά που κάνει η κ. Νικολάου είναι απαράδεκτα. Υπάρχει χρηματισμός από κάτω και παίρνω την ευθύνη όσων λέω» είπε ο κ. Πολάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δυο συμβάσεις αγοράς γαντιών νιτριλίου σε υψηλές τιμές. Στη συνέχεια επικαλούμενος ρεπορτάζ διαδικτυακής σελίδας, ανέφερε ότι η ίδια υπέγραψε σύμβαση για την αγορά τεστ και πάλι σε πολύ υψηλή τιμή.

«Στις 20 Νοεμβρίου η κ. Νικολαου έχει υπογράψει και την προμήθεια άλλων 12.300 κουτιών με γάντια λάτεξ με 11,2 ευρώ το κουτί, ενώ το κόστος είναι 3 με 4 ευρώ» είπε ο κ. Πολακης και συμπλήρωσε: «Αν δεν παραιτηθεί η κ. Νικολαου πρέπει να την αποπέμψετε. Αν δεν την αποπέμψετε είστε συνένοχοι στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος».