Πολάκης: Αυτά πρέπει να γίνουν στην Υγεία το επόμενο διάστημα

Τις προτάσεις του σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στην Υγεία το επόμενο διάστημα, αναλύει λεπτομερώς ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση του στο facebook.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού πρέπει να γίνουν τα εξής:

  • Άμεση προκήρυξη με ταχεία διαδικασία των 3000 θέσεων μόνιμων γιατρών και των 6000 θέσεων μόνιμου λοιπού προσωπικού νοσοκομείων που είχε προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Διπλασιασμός των αμοιβών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Μαζική εκτέλεση των τεστ του κορονοϊού με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ και τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.
  • Ολοκλήρωση,με κεντρική διαδικασία που μπορεί να επιβλέψει το υπουργείο Υγείας, του προγράμματος εξοπλισμού των νοσοκομείων που είχε εκπονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, συνολικού ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.
  • Ενεργοποίηση της επιτροπής διαπραγμάτευσης Φαρμάκων και τιμών διαγνωστικών πράξεων και αμοιβών, ώστε με νέα κοινωνική συμφωνία να μπουν νέα όρια δαπάνης χωρίς περικοπές (claw-back και Rebate) αλλά με αποζημίωση στο πραγματικό ύψος της αξίας όλων των ιατροφαρμακευτικών προϊόντων από τον ΕΟΠΥΥ και τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.
  • Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού του συστήματος Υγείας που είχε προσληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ (επικουρικό, προγράμματα ΟΑΕΔ ,προσφυγικό) είτε από τη σημερινή κυβέρνηση

Προτελευταία η Ελλάδα στην κατά κεφαλήν δαπάνη για τον covid

Ο Παύλος Πολάκης συνοδεύει την ανάρτηση του με τον ακόλουθο πίνακα ο οποίος δείχνει τις κατά κεφαλήν δαπάνες υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανά χώρα, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην πρότελευταία θέση, με υψηλότερη δαπάνη μόνο από τη Λετονία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα έχει ξοδέψει 30 μονάδες αγοραστικής δύναμης κατά κεφαλήν, η Μ. Βρετανία 436, η Γερμανία 302, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 112.