Πολάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η εκπαίδευση ήταν, είναι και θα παραμείνει Δημόσια

Παρέμβαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πραγματοποίησε ο Παύλος Πολάκης.

“Το σχέδιο σας θα αποτύχει γιατί οι ιδιώτες δεν εκπαιδεύουν, κρατάνε τη γνώση για να κονομάνε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης σημείωσε επίσης ότι : “δεν θα τα καταφέρετε ακόμα και να ψηφιστεί, θα πέσει στα δικαστήρια, θα πέσει από την πάλη των ανθρώπων”.

Κύρια σημεία της παρέμβασης του Παύλου Πολάκη:

Με το συγκεκριμένο Σ/Ν δυο πράγματα πετυχαίνετε:

1. Περιορίζετε την κοινωνική κινητικότητα. Δεν θα έχουν ανάγκη, οι γόνοι συγκεκριμένων οικογενειών των ανώτερων αστικών στρωμάτων να φύγουν για δυο χρόνια έξω σε πληρωμένα Πανεπιστήμια, για να έρθουν μετά με διάφορους τρόπους στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Θα πάνε από την αρχή στο ιδιωτικό. Δεν θέλετε τα παιδιά των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, με τον ίδιο τρόπο όπως και οι υπόλοιποι και με τις όποιες δυσκολίες, να φτάσουν εκεί που μπορούν να φτάσουν.

2. Εξυπηρετείτε συγκεκριμένες συμφωνίες καθώς θα βαφτίσετε Μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια κάποια από τα σημερινά ΙΕΚ στα οποία «σπρώξατε άφθονη πελατεία» με δυο κινήσεις: την κατάργηση από την κ. Κεραμέως των Μεταλυκειακών Προγραμμάτων Σπουδών που ιδρύθηκαν επί της θητείας του κ. Γαβρόγλου και με την ειδική βάση εισαγωγής που πέταξε έξω από τα Πανεπιστήμια 20.000 παιδιά.

Η δεύτερη συμφωνία είναι με το fund CVC, το οποίο έχει αγοράσει τα 2/3 του ιδιωτικού τομέα υγείας στην Ελλάδα και το οποίο σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο της Κύπρου, θα ανοίξει παράρτημα στη χώρα μας και μάλιστα διαφημίζει ότι θα εγκατασταθεί στο Ελληνικό.

Το σχέδιο σας θα αποτύχει γιατί οι ιδιώτες δεν εκπαιδεύουν, κρατάνε τη γνώση για να κονομάνε.

Η εκπαίδευση ήταν, είναι και θα παραμείνει Δημόσια.

Θέλετε να τελειώσετε με την ηγεμονία της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια για αυτό και οι νόμοι για την κατάργηση του ασύλου και την Πανεπιστημιακή αστυνομία και τώρα νομίζετε ότι ολοκληρώνετε την αποστολή σας με το νόμο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Δεν θα τα καταφέρετε ακόμα και να ψηφιστεί, θα πέσει στα δικαστήρια, θα πέσει από την πάλη των ανθρώπων.

Όσοι με τον κόπο τους καταφέρνουν να μπουν στα Δημόσια Πανεπιστήμια αποτελούν τον ανθό της ελληνικής νεολαίας και όχι οι δήθεν, οι «σπρωχνόμενοι», οι γόνοι, οι μέτριοι και οι ψευτοάριστοι όπου προσπαθείτε με αυτό το νομοσχέδιο να τους «κάτσετε» στο κεφάλι της επόμενης γενιάς.