Πολάκης: Η «επιτροπή των λοιμωξιολόγων» αποδείχθηκε ανεπαρκής και η πολιτική διαχείριση καταστροφική

«Στη φάση έξαρσης της πανδημίας τους θανάτους τους μειώνουν οι κλινικές COVID, οι ΜΕΘ και οι θεραπείες», τονίζει για ακόμα μία φορά σε ανάρτηση του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύοντας εικόνες από ρεπορτάζ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca, όπου Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία «πάγωσαν» τους εμβολιασμούς μετά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, σημειώνει πως «στη φάση έξαρσης της πανδημίας, τους θανάτους τους μειώνουν οι κλινικές COVID, οι ΜΕΘ και οι θεραπείες. Ενισχυτικά και η πρωτοβάθμια με τα μαζικά στοχευμένα και δωρεάν τεστ και την πρώιμη αναγνώριση αυτών που κινδυνεύουν. Έτσι από τους 50 που πεθαίνουν κάθε μέρα οι 30-35 θα γλίτωναν».

Και συμπληρώνει: «Τα εμβόλια πρώτον δεν υπάρχουν ,δεύτερο δεν προλαβαίνουν να δράσουν στη φάση της έξαρσης (δεν κάνουμε αντιγριπικό το Φλεβάρη αλλά τον Οκτώβρη), τρίτον δεν πιάνουν όλες τις μεταλλάξεις, τέταρτον πιθανόν λόγω της ταχείας παρασκευής τους έχουν παρενέργειες που πρέπει να επανεκτιμηθούν».

«Δυστυχώς η “επιτροπή των λοιμωξιολόγων” αποδείχθηκε ανεπαρκής και η πολιτική διαχείριση καταστροφική και για την Υγεία και για την Οικονομία και για την Κοινωνία», αναφέρει ο κ. Πολάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: