Πολάκης: «Καλώς τα παιδιά – Κάντε μου προανακριτική»

Αύριο το πρωί, μία μόλις ημέρα μετά από τη συγκρότησή της η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, θα συνέλθει σε συνεδρίαση με θέμα τα αιτήματα για άρση βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έπειτα από την έγκληση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για την καταγραφή της συνομιλίας τους και τη μήνυση του πρώην Προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο κ. Πολάκης επ’ αφορμή της ειδοποίησης που δέχθηκε έκανε δηλώσεις, στις οποίες -μεταξύ άλλων- αναφέρει:

«Αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μια επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα. Που θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για να τα πούμε όλα. Όσα έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη, η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατά έχουν ασκηθεί διώξεις στο ένα εικοστό αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει».

Στην ουσία, δηλαδή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκαλεί τη Νέα Δημοκρατία να συστήσει επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Μάλιστα, σχετική αναφορά είχε κάνει και κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών επισημαίνοντας: «Επειδή κάποια πουλάκια μού είπαν ότι την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες άρσεις ασυλίας που θα έρθουν αφορούν εμένα -μήνυση του κ. Στουρνάρα και του κ. Πουλή από το ΚΕΕΛΠΝΟ- θέλω να πω ότι»