Πολάκης: Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια κ. Πλεύρη;

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για τη διαχείριση της πανδημίας ειδικότερα κατά τους τελευταίους εφτά μήνες της θητείας του Θάνου Πλεύρη, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση για την κύρωση σύμβασης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κατά τη σημερινή του ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, ο Π. Πολάκης εξαπέλυσε δ

Αρχικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης αλλαγής της διάταξης που αφορά στους επιμελητές του ΕΣΥ. «Υπάρχει νόμος του 2009 ο οποίος λέει ότι ο νεοπροσληφθείς Επιμελητής Β΄ προχωρεί σε ατομική κρίση στην πενταετία και όχι σε ανοιχτή κρίση, κατά την οποία μπορεί κάποιος άλλος να βάλει τα χαρτιά του και να χάσει τη θέση του. Φεύγει κόσμος από αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανέφερε ότι: «το Νοσοκομείο της Σπάρτης ήταν δική μας ιδέα και πρόταση προς το Ίδρυμα Νιάρχος αλλά δυστυχώς τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου προσπαθείτε να την εντάξετε στο δικό σας πολιτικό σχέδιο της ιδιωτικοποίησης και του γλεντιού των ιδιωτών. Ενδεικτική είναι η ακύρωση της δωρεάς των κυκλοτρονίων παραγωγής ραδιοφαρμάκου καθώς αυτή τη στιγμή έχει παραμείνει ένας εισαγωγέας, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε πολλαπλάσια από ότι πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης».

Σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Πολάκης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας σχολίασε την «έκρηξη» νεκρών κατά τη θητεία του. «Κύριε Πλεύρη, επί θητείας σας, σε επτά μήνες έχουμε 13.760 νεκρούς, δηλαδή παραπάνω από όσους είχαμε από την αρχή της πανδημίας μέχρι την ημέρα που αναλάβατε. Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια κ. Πλεύρη;», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θυμάστε τον ομογάλακτό σας στο ΛΑΟΣ, τον κ. Γεωργιάδη να ουρλιάζει από τα κανάλια ότι είμαστε δώδεκα φορές καλύτερα από το Βέλγιο, πριν από κανένα χρόνο, ενάμιση; Είχαν αυτοί τότε 1.200 θανάτους κι εμείς 120 ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε περάσει και το Βέλγιο και την Ιταλία. Από όλες τις δυτικές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου είμαστε πρώτοι. Είναι 2.651 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Δεν καταλάβατε ότι, ο κορωνοϊός δεν είναι ανεμοβλογιά και θα υπάρξουν μεταλλάξεις που δεν θα τις πιάνουν τα εμβόλια».

Για το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών και την αναστολή τους, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι «βγάλατε τους υγειονομικούς, 6.000 ανθρώπους στο δρόμο, τους έχετε στην πείνα και έπρεπε να ντρέπεστε γι’ αυτό. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΗΜΕΡΑ. Υπάρχουν πάνω από 1.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, για διάφορους λόγους, οι οποίοι δουλεύουν. Οι άλλοι 6.000 γιατί είναι στην πείνα; Για την ιδεοληψία σας; Γιατί έχετε το πάρει προσωπικά; Γιατί τους εκδικείστε;».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα (video)
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα – «Η ζωή μου έχει σταματήσει στην 1η Απριλίου»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024