Πολάκης: Ο Άδωνις βάζει αντιπρόεδρο στην Επ. Ανταγωνισμού που ο πρόεδρος χαρακτηρίζει ανεπαρκή!

Σύμφωνα με καταγγελία του Παύλου Πολάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έφερε για έγκριση την τοποθέτηση αντιπροέδρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για την όποια ο πρόεδρος λέει ότι είναι ακατάλληλη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, ο Άδωνις Γεωργιάδης έφερε για σύμφωνη γνώμη από την επιτροπή την κυρία Χαρά Νικολοπούλου για να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ωστόσο ο Κ. Λιανός (πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού τον οποίο τοποθέτησε σε αυτή τη θέση ο κ. Γεωργιάδης το 2019) έστειλε εχθές επιστολή στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ενημερώνοντας τα μέλη της πως διαφωνεί κάθετα με την επιλογή της κυρίας Νικολοπούλου.

Σύμφωνα με την επιστολή που δημοσιεύει ο κ. Πολάκης, ο κ. Λιανός αμφισβητεί τις ικανότητες της κυρίας Νικολοπούλου τονίζοντας πως «έχει επιφυλάξεις σχετικά με την δραστηριοποίηση της στη συγκεκριμένη θέση».

Τονίζει δε, στην ίδια επιστολή, πως από το Νοέμβριο του 2020 της είχε ανατεθεί η Δ΄ διεύθυνση – Χρηματοοικονομικός τομέας, ενώ η ίδια υπήρξε χειρίστρια των υποθέσεων που εκκίνησαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το Φθινόπωρο του 2019, σχετικά με πιθανές ανταγωνιστικές πρακτικές στις χρεώσεις τραπεζών και τον αποκλεισμό ανταγωνιστών.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Λιανός «η συγκεκριμένη υπόθεση έχει καθυστερήσει σημαντικά και αδικαιολογήτως παρόλο που σημειώθηκαν σημαντικές επενδύσεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών».

Μάλιστα αυτή η «χαμηλή απόδοση» της Κυρίας Νικολοπούλου, οδήγησε τον Ηλία Λιανό στην αντικατάστασή της, ενώ η ίδια αρνήθηκε να αξιολογηθεί.

Στο τέλος της επιστολής του, ο κ. Λιανός εκφράζει τον προβληματισμό του σχετικά με τη διάθεση της κυρίας Νικολοπούλου να συνδράμει στο μεταρρυθμιστικό έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σχολιάζοντας την επιστολή Λιανού, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει πως «αυτή η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή πλέον. Διαφωνούν με τις πρακτικές της και στελέχη που η ίδια επέλεξε».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

-Ad-