Πολάκης: Πολακισμός είναι η ανάδειξη της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που κάνει ο Μητσοτακισμός

«Πολακισμός είναι η ανάδειξη της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που κάνει ο Μητσοτακισμός εδώ και 70 χρόνια», τόνισε ο Παύλος Πολάκης στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, απαντώντας στην αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη την δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν βρήκε ούτε ρούτερ στο Μαξίμου. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «τον Οκτώμβρη του 2019, πριν την πανδημία, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης, έδωσε 22.000 € σε απευθείας ανάθεση για να αγοράσει εξοπλισμό και λογισμικό ασφαλείας για το Μέγαρο Μαξίμου. Μήπως αυτή την ανάθεση ήθελε να δικαιολογήσει ο πρωθυπουργός με αυτή του τη δήλωση;»

Αναφερόμενος στις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παρουσίασε στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ισχυρίστηκε ότι «το 2014 βρέθηκαν στο χαμηλότερο σημείο και συγκεκριμένα στα 8,2 δις ευρώ. Τις δαπάνες αυτές παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 στα 9,3 δις, δηλαδή 1,1 δις ευρώ παραπάνω».

Ολοκληρώνοντας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «αισχρό ψέμα» τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το 2020 διέθεσε 786 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω λόγω κορονοϊού και δείχνοντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού κατέληξε ότι το ποσό που έχει δοθεί φτάνει τα 235 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Παύλος Πολάκης: