Πολάκης: «Το άσυλο το σεβάστηκαν και οι Γερμανοί κατακτητές»

«Δεν σας νοιάζει ούτε η νομιμότητα, ούτε τα κακουργήματα, ούτε η παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ» τόνισε ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του στην Επιτροπή της Βουλής για το διυπουργικό πολυνομοσχέδιο και αναφερόμενος στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Απευθυνόμενος στην κ. Νίκη Κεραμέως «τα προβλήματα που αναφέρεστε για τα Πανεπιστήμια αφορούν 3-4 το πολύ Ιδρύματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που για τις κακουργηματικές ή πλημμεληματικές πράξεις ποινικού χαρακτήρα που γίνονται εκεί δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο- ούτε την περίοδο που είχε καταργηθεί το άσυλο από 2011 έως 2017 – να τα σταματήσει η αστυνομία. Ο λόγος που σας οδηγεί σε αυτή την πολιτική είναι η βαθιά νεοφιλελεύθερη εμμονή σας διότι το Πανεπιστήμιο ιστορικά είναι συνδεδεμένο με το άσυλο στην Ελλάδα».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικάο κ. Πολάκης «το άσυλο το σεβάστηκαν και οι Γερμανοί κατακτητές. Το Πανεπιστήμιο είναι ο χώρος της αντιπαράθεσης των ιδεών, της γέννησης και αντιπαράθεσης ιδεολογικών ρευμάτων, της γέννησης και της ενίσχυσης με πολιτικά στελέχη πολιτικών σχηματισμών τα οποία ονειρεύονται έναν άλλο κόσμο. Είναι ο χώρος που επωάζονται και θα συνεχίσουν να γεννιούνται, όποιον νόμο και να ψηφίσετε, ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αυτό δεν θέλετε, αυτό πολεμάτε. Νομίζετε ότι με μία διάταξη που του τύπου ελεύθερα να μπαίνει η αστυνομία και με την υπόγεια διάδοση ότι οποιοσδήποτε μπορεί να παίρνει τηλέφωνο θα το σταματήσετε. Θέλετε Πανεπιστήμια τα οποία να είναι μια ιδεολογική αποστείρωση στην κατεύθυνση της σκέτης τεχνοκρατικής και καλά αριστείας».

Καταλήγοντας ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στην κ. Κεραμέως είπε: «Δεν θα τα καταφέρετε. Την ιστορία τη γράφουν οι άνθρωποι που οραματίζονται. Και τέτοιους ανθρώπους παράγει η ιστορία του ασύλου στα Πανεπιστήμια. Εκτός αν θέλετε να φέρετε και στα Πανεπιστήμια σεκιούριτι ιδιώτη σαν αυτόν που βάλατε στην ΕΥΠ. Θέλετε να δημιουργήσετε μια κατάσταση τύπου «στρατιωτάκια στη σειρά που δεν σηκώνουν κεφάλι». Μην δείχνετε τόσο πάθος ενάντια στα Πανεπιστήμια».

-Ad-