«Πόλεμος» Καμμένου-Κωσταράκου: Τι συνέβη με το ελικόπτερο των Ιμίων

Σήκωσαν το γάντι κορυφαία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που διετέλεσαν ακόμη και Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ στα όσα δήλωσε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος για τις αιτίες της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου τη βραδιά των Ιμίων.

«Εάν πραγματικά ενδιαφερόταν ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να είχε διατάξει την επανάληψη των ανακρίσεων και των ερευνών. Ακόμη και προσωπικές συνεντεύξεις με τους τότε διοικητές των φρεγατών ελικοπτέρων και ραντάρ. Βγήκε έξω πέταξε μια κουβέντα ας τη δικαιολογήσει λοιπόν», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Realnews ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤΙ ανέφερε ότι «ως υπουργός Εθνικής Αμυνας έψαξα να βρω αν βλήθηκε το ελικόπτερο από πυρά τουρκικά. Η τότε ηγεσία είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα στοιχεία. Είμαι πεπεισμένος ότι δέχθηκαν πυρά είμαι πεπεισμένος».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καμμένου ο κ. Κωσταράκος τόνισε πως «δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψη μου ότι αποκρύφθηκαν στοιχεία. Γιατί να αποκρυφθούν εξάλλου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος. Αν όμως ο κ. Καμμένος έχει στοιχεία ότι έχουν αποκρυφθεί θα έπρεπε ως υπουργός να τα ελέγξει. Να τα ψάξει. Οσοι μετείχαν των ανακρίσεων και των ερευνών δεν έχουν εξαφανισθεί. Δεν μιλάμε για τους Βαλκανικούς Πολέμους. Ολοι εδώ είναι. Φώναξέ τους λοιπόν και ζήτησε εξηγήσεις και ευθύνες. Και είχε το περιθώριο να το πράξει αυτό όσο ήταν υπουργός Αξιωματικοί απόστρατοι είναι όλοι τους και γνωστοί».