Πόλεμος-Ουκρανία: 27 άμαχοι νεκροί στο Χάρκοβο – 3.500 πολίτες εγκατέλειψαν το Σούμι

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία με βαρύ φόρο αίματος να πληρώνουν και δεκάδες άμαχοι.

Στο Χάρκοβο τουλάχιστον 27 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Στο Χάρκοβο από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί 170 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν σήμερα τις προσπάθειες των Ρώσων στρατιωτών να μπουν στο Χαρκίβ και απέτρεψαν μια επιχείρηση 120 αλεξιπτωτιστών κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας, τον Όλεχ Σινεχούμποφ.

Οι αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν στη μεθοριακή πόλη Βοβτσάνσκ, που απέχει 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Χαρκίβ, όμως αποκρούστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις, είπε ο Σινεχούμποφ.

Ο ίδιος είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποκρούσει και πολλές απόπειρες των Ρώσων να καταλάβουν το Μικολάγιφ.

Πλήρως αποκομμένη είναι η Μαριούπολη στη νότια Ουκρανία εξαιτίας της πολιορκίας της από τις ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται ακατάπαυστα, αλλά στρατιωτικές δυνάμεις δεν βρίσκονται σε σημαντικό βαθμό μέσα στην πόλη.

Ένας σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε επίσης ότι θα είναι «πολύ δύσκολο» για τις ρωσικές δυνάμεις να την καταλάβουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Την ίδια ώρα στο Σούμι, ο κυβερνήτης της περιοχής είπε ότι στην επιχείρηση εκκένωσης της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περίπου 3.500 άμαχοι.