Πόλεμος-Ουκρανία: Επιθέσεις με πυραύλους στα ουκρανικά εδάφη (vid)

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι επιβεβαίωσε αναφορές για πυραυλικές επιθέσεις στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο Ουκρανός πρόεδρος λέει ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει πυραυλικές επιθέσεις σε υποδομές της Ουκρανίας και στους συνοριοφύλακες.

Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/hindustan_24x7/status/1496721971538661377

https://twitter.com/FuXiStudio/status/1496721575252484101

Στρατιωτικές υποδομές πλήττει ο ρωσικός στρατός

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Ειρηνικές πόλεις δέχονται επίθεση

«Ο Πούτιν μόλις εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας εισβολή της Ουκρανίας. Ειρηνικές ουκρανικές πόλεις δέχονται επιδρομές. Αυτός είναι ένας πόλεμος επιθετικότητας. Η Ουκρανία θα υπερασπίσει τον εαυτό της και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και θα σταματήσει τον Πούτιν. Η ώρα να δράσουμε είναι τώρα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

Σε κατάσταση πολέμου όλη η Ουκρανία

Σε κατάσταση πολέμου έχει κηρυχθεί όλη η επικράτεια της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Δεν υπάρχει πανικός» και «θα νικήσουμε», διαβεβαίωσε ακόμη ο κ. Ζελένσκι τους Ουκρανούς.