Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση στις 24 Φεβρουαρίου

Ο υπουργός Άμυνας της ΟυκρανίαςOleksii Reznikov προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει νέα μεγάλη επίθεση που ενδέχεται να ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου. Υποστήριξε επίσης ότι η Μόσχα έχει κινητοποιήσει περίπου 500.000 στρατιώτες που θα προστεθούν στην «κινητοποίηση» 300.000 στρατευμένων, όπως διέταξε το Σεπτέμβριο ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη διασφάλιση της «εδαφικής ακεραιότητας».

«Εξάλλου, η Μόσχα γιορτάζει την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στις 23 Φεβρουαρίου», πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός Άυνας, μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFM, καθώς βρίσκεται στη Γαλλία για να συνάψει συμφωνία για την αγορά πρόσθετων ραντάρ αεράμυνας MG-200.

«Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η ρωσική τρομοκρατία είναι να νικήσουμε», έγραψε στο μεταξύ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπενθυμίζοντας ότι αναμένει από τη Δύση «τανκς, μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς».

Η Ουκρανία ανανέωσε πρόσφατα εκκλήσεις για μαχητικά αεροσκάφη αφού η Γερμανία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν να τους στείλουν άρματα μάχης.

Εν τω μεταξύ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση στην πόλη Κραματόρσκ και άλλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στη περιοχή του Ντόνετσκ όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα κτίριο κατοικιών, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Πηγή: BBC

-Ad-